MOGU LI "BRĐANI" DA PONOVE?

MARKO ZNA ŠTA ZVEZDA NE VOLI: Da pritisnemo loptu, da budemo kod NJIH na polovini

Autor Nikola Janković

"Na nama je da pokušamo da 'izvršimo pritisak na loptu', da probamo da budemo što više na protivničkoj polovini", rekao je kapiten Čukaričkog pred gradski derbi sa šampionom.

Izvor: MN Press

U petak od 19 časova sastaju se crveno-beli i belo-crni, prvi i treći na tabeli, dva od tri neporažena tima i dve najbolje odbrane šampionata do sada.

Domaćini su primili tri, gosti jedan manje pred mali gradski derbi u 7. kolu Superlige u kom nije bilo nerešeno još od 18. novembra 2014. godine.

Tabela: Crvena zvezda 18, Spartak 15, Čukarički 14...

"Svakako da nećemo ništa menjati u našem odnosu prema igri i napadačkom opredelenju, ali smo svesni da ćemo možda biti prinuđeni da se branimo u nekom delu meča. Zvezda je favorit i to je sasvim normalno u takvim okolnostima. Na nama je da pokušamo da 'izvršimo pritisak na loptu', da probamo da budemo što više na protivničkoj polovini", rekao je Marko Docić.

Kapiten Čukaričkog rekao je otvoreno koji bi ishod prihvatio danas, dva dana pred duel.

"Iskreno, bio bih zadovljan remijem, uvek respektujemo Zvezdu. Ali, i u slučaju da imamo nerešen rezultat, trudićemo se da idemo na pobedu".

Upitan je i da li očekuje da će se Zvezda čuvati za vrlo bitan duel protiv Omonije u kavlifikacijama za Ligu šampiona.

"Već drugu, treću godinu, Crvena zvezda ima ogroman broj pođednako kvalitetnih igrača, bar 22-23 prvotimca koji u svakom trenutku mogu da odgovore na superligaške zahteve. Zbog toga ne očekujem da kombinuju. Iza nas je reprezentativna pauza, verovatno su se dobro odmorili, a imaju i dosta vremena posle naše utakmice za pripremu duela protiv Omonije", rekao je Docić.

Crvena zvezda ima skor 9-1 u poslednjih deset duela sa Čukom za bodove i samo pet poraza ukupno od 2006. oo danas. Međutim, levonogi bombarder ima čega još da se priseti, recimo prošlogodišnje pobede na Banovom brdu, kada su "brđani" prekinuli niz crveno-belih od 57 mečeva bez poraza u prvenstvu i Kupu.

"Naravno da te utakmice ostaju u sećanju, posebno zbog načina na koji smo pobedili. Bio je to ujedno i vrlo značajan trijumf u borbi za Evropu. Sada je situacija drugačija, tek je sedmo kolo, biće verovatno i mnogo značajnijih mečeva u sezoni. I sada, kao i tada, Čukarički ima dosta igrala koji mogu da naprave razliku, verujemo u svoj kvalitet", zaključio je Docić, koji je ove sezone postigao četiri gola u šest mečeva, uz to ima i tri asistencije.

Njegov direktan rivan na sredini u petak uveče biće Veljko Nikolić, koji je rekao u redovima šampiona očekuju ništa manje od teške utakmice sa Čukom.

"Očekuje nas duel protiv odlične, mlade ekipe Čukaričkog koja je do sada pokazala da može mnogo. Verujem da ćemo uspešno obaviti zadatak u petak i tako napraviti dobru uvertiru pred meč sa Omonijom koji je veoma važan za nas. Moramo biti maksimalno fokusirani na Banovom brdu i rezultat sigurno neće izostati", rekao je Nikolić, koji je napravio evidentan napredak u periodu između dve utakmice sa Čukaričkim.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.