Skoro pa na granici

DRUGI HRVAT U SUPERLIGI SRBIJE: Od njega se očekuju golovi!

Autor Dušan Ninković

Dok u komšiluku ima mnogo igrača iz Srbije, Hrvati u Superligi nisu česti.

Izvor: MN Press

Ognjen Mudrinski, Komnen Andrić, Đorđe Rakić,... Bilo je srpskih fudbalera u Hrvatskoj prethodnih sezona, a neki su uspevali da ostave i prilično dubok trag.

Sa druge strane, hrvatski fudbaleri ne igraju često u Srbiji. Skoro da se na prste jedne ruke mogu nabrojati oni kojih se sećamo iz domaće Superlige.

 U tekućoj sezoni je na tom spisku bio samo jedan momak, Slavko Bralić iz Vojvodine, prošlogodišnji osvajač Kupa Srbije. Pouzdani štoper je jedan od igrača u koje nenad Lalatović ima veliko poverenje, pa mu je i minutaža takva.

Sada će njegov zemljak igrati za Bačku! Klub iz Bačke Palanke doveo je hrvatskog fudbalera kako bi rešio probleme u napadu. U uvodnih šest kola sezone, ekipa iz Bačke Palanke je samo pet puta tresla mrežu rivala.

Luka Pisačić, napadač koji ima 23 godina, stiže iz Slovenije, gde je nosio dres Drave iz Ptuja. On se kratko zadržao u hrvatskom fudbalu, a nakon mlađih kategorija Slaven Belupa i nekoliko pozajmica u niželigaške klubove igrao je i u Austriji.

Visok je 190 centimetara, a zanimljivo je da je sa Dravom potpisao ugovor pre nešto malo više od dva meseca. Ipak, sada je saradnja prekinuta.

Od hrvatskih fudbalera u Srbiji najpoznatiji je primer Matej Delač, nekadšanji golman Čelsija koji je jednu sezonu proveo na pozajmici u Novom Sadu, gde je odlično branio za Vojvodinu.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.