duel neporaženih

DEGUTANTNO JE DA KOMENTARIŠEM ZVEZDU, REZULTATI SVE GOVORE: Treneru Čukaričkog jasno ko je favorit u malom derbiju

Autor Pavle Knežević

Ipak, neće "brđani" odustati od svojih principa, tri boda su tri boda

Izvor: MN Press

Reprezentativna pauza je (konačno) završena, vraćamo se fudbalu i odmah na redu je mali beogradski derbi Čukaričkog i državnog šampiona Crvene zvezde.

Iako su "brđani" povremeno umeli da otmu po neki bod Zvezdi, a pretprošle sezone su bili i prvi koji su ih pobedili u prvenstvu, jasno je i treneru Čuke Aleksandru Veselinoviću da mnogo toga u sutrašnjem duelu zavisi i od rivala.

Naravno, njegova ekipa neće odstupati od svojih fudbalskih uverenja.

"Imamo utvrđene norme naše igre, neke zahteve, od njih nećemo odstupati. Isto tako, znamo da sa druge strane imamo protivnika koji je visoko kvalitetan, koji ima 20-ak i više kvalitetnih igrača, mnogo toga će zavisiti od protivnika. Videćemo na koji način ćemo uspeti da istaknemo neke svoje kvalitete, istovremeno da anuliramo velike kvalitete Crvene zvezde", rekao je Veselinović za klupski sajt.

O protivniku nema šta više da kaže.

"Bilo bi degutantno da sada dajem komentare o rivalu, njihovi rezultati sami za sebe govore. Oni su ove sezone odigrali osam utakmica, imaju svih osam pobeda, samo taj podatak je dovoljan. Da ne govorim o imenu i svemu onome što je Zvezda uradila u prethodne tri-četiri godine na evropskom nivou. Svaka nova utakmica je novi izazov, nova situacija, jedan detalj može da presudi. Fudbal jeste zbog toga fenomen, to nosi neizvesnost sa sobom, to je čar ove igre", rekao je Veselinović.

U petak (19 časova, TV Arenasport 1) na Banovom brdu će gostovati Crvena zvezda, u derbiju sedmog kola Super lige Srbije. Biće to duel do sada neporaženih timova, lidera i aktuelnog prvaka i domaćina, koji želi da nastavi u istom ritmu. Šef stručnog štaba Aleksandar Veselinović tokom reprezentativne pauze susreo se sa ogromnim problemima, s obzirom da je na treninzima igrački kadar bio desetkovan.

Čukarički je dao čak osmoricu fudbalera za mlađe reprezentativne kategorije, što je trenerov veliki ponos, ali i što znači da je treniralo samo osmorica igrača i jedan golman. Osim toga, povređeni su Stevanović, Puškarić, Kovač i Endijae, četiri standardna igrača, a Eze je dve nedelje bio van trenažnog procesa.

On je samo tri dana je radio sa ekipom i ne može da odigra svih 90 minuta.

"Objektivno, zbog povreda i angažmana u reprezentacijama, maksimalno smo improvizovali trenažni proces", kaže Veselinović, ali to ne menja situaciju na terenu:

"Profesionalci smo, utakmica isto vredi tri boda, ali ne mogu da kažem da je to meč kao i svaki drugi. Čar utakmice sa Crvenom zvezdom je posebna, probaćemo da učinimo sve što je u našoj moći, da za taj jedan dan pripremimo meč i da budemo adekvatan protivnik, da opravdamo sve ono što smo u dosadašnjem toku šampionata uradili. Ipak smo mi uz Zvezdu i Vojvodinu jedina neporažena ekipa. Na kraju krajeva, bilo šta da se desi na utakmici, biću zadovoljan ako posle nje možemo da se pogledamo u ogledalo, i da kažemo da smo dali maksimum. Videćemo hoće li to biti dovoljno da se radujemo", rekao je Veselinović.

Zvezda u Superligi ima svih šest pobeda, dok Čukarički ima četiri pobede i dva remija i nalazi se na trećem mestu, sa bodom manje od Spartaka.

Utakmica Čukarički - Crvena zvezda počinje u 19 sati u petak, uz direktan prenos na TV Arena.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.