O susretu u Mostaru

"VUČIĆ ME PITAO - KAD ĆEŠ U MOJU ZVEZDU?" Zdravko Mamić o razgovoru sa predsednikom Srbije

Autor Mladen Šolak

"Nema sastanka sa hrvatskim funkcionerima na kojem ne pita kako mi je", rekao je prvi čovek Dinama.

Izvor: MN Press

Prvi čovek Dinamo Zagreba i najmoćniji čovek hrvatskog fudbala Zdravko Mamić više od dve godine je u BiH, od kada mu je izrečena osuđujuća presuda za "izvlačenje novca" iz kluba.

U međuvremenu iz te zemlje učestvuje u radu kluba ("300 odsto", kako sam kaže), a u BiH se prošle godine sreo i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

U razgovoru za TV Arena sport, Mamić je u subotu otkrio da ga je Vučić pozvao da dođe u Zvezdu i da mu je čestitao uspehe Dinama.

"Sreo sam se sa Vučićem nakratko u Mostaru prošle godine na Sajmu privrede, bili su tu na skupu predsednici Dodik i Čović, pozdravili smo se, čestitao mi je na svim mojim uspesima sa Dinamom i pitao me je 'Kada ćeš doći u moju Zvezdu?'"

"Ne interesuju me politički poeni, ja sam počastvovan da popijem piće sa njim ili da odem na ručak, nije bilo kontakta sa hrvatskim funkcionerima gde nije pitao za moje zdravlje i kako mi je", rekao je Mamić.

On je zamolio Vučića da utiče da utiče na sve strane da se nađu nestali u ratu, da narod na prostoru cele bivše Jugoslavije počne da živi zajedno, da se, voli, poštuje...

"Ja sam nostalgičan, kada sam dolazio sa Dinamom da igramo protiv Crvene zvezde i Partizana, onda bi 50 novinara i direktora preduzeća sedelo sa nama u Interkontinentalu i zajedno smo pričali i maštali o događajima, a bili smo rivali", dodao je Mamić.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.