Sjajan fudbal

LIVERPUL VIDEO "EL LOKA" I JEDVA GA SLOMIO: Salah je morao tri puta da pogodi za pobedu!

Autor Mladen Šolak

Fenomenalan meč na Enfildu i teško izborena pobeda šampiona Premijer lige.

Bio je to pravi spektakl na početku sezone i velika je šteta što to niko nije mogao da gleda uživo sa tribina.

Liverpul - Lids 4:3 (3:2)
/Salah 4'p, 33', 88'p, Van Dajk 20' – Harison 12', Bamford 30', Klič 66'/

Gostujuća ekipa, koju maestralno vodi čuveni Marselo "El Loko" Bijelsa, tri puta je stizala prednost favorita na Enfildu, ali četvrti put nije mogla!

Mohamed Salah je dao tri gola borbenom povratniku u ligu, od čega dva iz penala, i tek njegov završni udarac sa "kreča" u 88. minutu bio je dovoljan da tim Jirgena Klopa konačno "prelomi" povratnika iz Čempionšipa.

Haotičan triler na terenu prvaka Engleske doneo je fenomenalnu partiju, u kojoj je Salah iz penala kaznio igranje rukom Roberta Koha u četvrtom minutu i Rodrigov faul na Fabinju u 87.

U međuvremenu je zakucao loptu u gornji desni ugao gola gostiju, čiju je mrežu zatresao i Virdžil Van Dajk, udarcem glavom.

Međutim, Bijelsin tim je pokazao da će biti veoma komplikovan rival premijerligašima, jer su hici Džeka Herisona, Patrika Bamforda i Mateuša Kliha naterali "Redse" da se žestoko oznoje protiv presinga borbenog gosta.

Ipak, Salah je na kraju sprečio goste da iznenade, ali ako ovako budu igrali i u nastavku sigurno će veoma brzo skinuti neki skupoceni "skalp".