Fudbal

MURINJO OTVORIO SEZONU "SA STILOM": Everton pobedio na "Lejnu" posle 12 godina!

Autor Nikola Janković

Portugalac je od prvog dana u Totenhemu nagovarao Erika Dajera da "postane" štoper. Kada ga je ubedio, Kalvert-Luin dao im je jedan, ali vredan povod da se preispitaju obojica.

Žoze Murinjo ubeđivao je Erika Dajera da zaboravi na ulogu defanzivnog veziste od prvog treninga u Totenhemu prošle jeseni i predviđao mu svetlu budućnost ukoliko prihvati da "postane" štoper u njegovoj viziji tima.

Kada ga je ubedio i postavio pored Tobija Aldervirelda na premijeri sezone 2020/21, mogao je da se uveri da to i nije bila baš pametna procena: Totenhem - Everton 0:1 (0:0).

Murinjo - Anćeloti

4-0-3 (6:5)

*bila je ovo prva Anćelotijeva pobeda nad Murinjom od 2008.

Prvu pobedu "karamela" na "Lejnu" od 2008. doneo je snažni centarfor Dominik Kalvert-Luin, koji je u 55. minutu "oduvao" Dajera u skoku i perfektan centaršut Luke Dinja sa leve strane bukvalno "zakucao" pod prečku nemoćnog Uga Lorisa.

Kalvert-Luin je u dobroj formi dočekao start sezone 2020/21, dao je po gol Blekpulu i Prestonu tokom pripremnog perioda, a onda "otvorio" račun i u petoj sezoni od promocije u prvi tim Evertona. Prošle je postigao 13 golova.

Pre i posle toga, ekipa trenera Karla Anćelotija bila je bolja, ofanzivnija, dopadljivija i konkretnija, za šta je nagrađena sa tri boda koje "Gudison park" čeka punih 12 godina.

Poslednji poraz od plavih iz Liverpula, "pevci" su doživeli 11. novembra 2008. godine kada je Stiven Pijenar postigao jedini gol na utakmici. Igrom slučaja, bilo je to u 55. minutu.

Totenhem: Loris - Doerti (Ndombele), Aldervireld, Dajer, Dejvis - Hojbjerg, Vinks (Bergvijn) - Moura, Ali (Sisoko), Son - Kejn.

Everton: Pikford - Kolman, Mina, Kin, Dinj - Dukure, Alan, Gomez (Sigurdson) - Rodrigez, Kalvert-Luin (Ken), Rišarlison.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.