Traži se trener

PROMENE U ZVEZDINOJ FILIJALI: Otišao čovek koji je stvarao prvotimce!

Autor Dušan Ninković

Čovek koji je ''brusio'' Zvezdine bisere napušta mesto šefa struke.

Izvor: MN Press

Prebacivanje iz omladinskog u seniorski fudbal je, kažu oni koji su prošli taj put, jedan od najtežih delova karijere. 

Milija Žižić je na klupi Grafičara imao posao da mlade fudbalere Zvezde, koji su poslati na pozajmicu, uvede u svet seniorskgo fudbala. Čini se da mu je uspevalo, pošto je nekoliko njih trenutno u prvom timu.

Ali, Žižić više nije trener Grafičara.

Beogradski tim koji se takmiči u Prvoj ligi Srbije je saopštio da je sporazumno raskinuo saradnju sa čovekom koji je prethodne sezone doveo ekipu do plasmana u Superligu!

Tada nisu mogli da uđu, zbog partnerstva sa Crvenom zvezdom, a ove sezone su rezultati nešto slabiji.

Iako je Grafičar malo modifikovao klupsku politiku tokom leta, pa se pojačao iskusnijim igračima poput Mikića i Todorovskog, rezultat je izostao.

Zato Žižić, koji je igračku karijeru završio upravo u Grafiču, odlazi iz kluba, a to možda i nije jedini slučaj. Sportski direktor Grafičara Aleksandar Luković, nekadašnji defanzivac Zvezde, mogao bi u narednim danima da krene istim putem.

Nakon uvodnih pet kola u drugom rangu srpskog fudbala, Grafičar ima samo sedam osvojenih bodova i zauzima sedmu poziciju na tabeli. Nakon pobede nad Dinamom iz Vranja, remija protiv IMT-a i pobede Radničkim iz Pirota, usledila su dva poraza.

Ekipa koja je prethodne sezone bila u vrhu tabele poražena je od Kabela i kragujevačkog Radničkog, pa su u klubu morale da se naprave neke promene.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.