na brdu se misli na budućnost

OTAC MU JE TRENER, ON JE SADA PROFESIONALAC: Čukarički potpisao 18-godišnjeg Viktora Rogana

Autor Pavle Knežević

Sin Predraga Rogana sada je zvanično profesionalni bek Čukaričkog

Izvor: FK Čukarički

U Čukaričkom je prvi profesionalni ugovor danas potpisao Viktor Rogan, a učinio je to u prisustvu direktora Omladinske škole Igora Matića i sportskog direktora Čukaričkog Nenada Mirosavljevića.

Rogan potiče iz sportske porodice, a već tri godine je član tima sa Banovog brda. Sada je jedna od uzdanica omladinskog tima belo-crnih, u grupi je momaka koji "kucaju na vrata" prvog tima.

Viktorov otac Predrag sada je trener mađarskog velikana Ujpešta. Naravno, poručio je svom sinu samo da nastavi da tako radi i da će "sve doći na svoje".

"Viktor je standardni reprezentativac Srbije, jedan od najboljih igrača u 2002. godištu. Cilj nam je bio da sa njim potpišemo profesionalni ugovor, jer ima ozbiljan kvalitet i predispozicije da igra fudbal na vrhunskom nivou. On je prototip savremenog, modernog beka, dobrih funkcionalnih sposobnosti. Zna da igra u obe faze igre, ofanzivno i defanzivno, očekujem od njega da u što skorijem roku postane prvotimac Čukaričkog. Već su se neki igrači približili prvom timu, sa kojim je trenutno Jovan Lukić, a treniraju Derzgić i Ergelaš. I Rogan je svakako u grupi momaka od kojih mnogo očekujemo. Ovo treba da mu bude podstrek da bude što bolji, ujedno i nagrada za sve što je do sada uradio", rekao je Igor Matić, direktor Omladinske škole Čukaričkog.

Pre mesec dana profesionalne ugovore sa Čukaričkim potpisalo je još 11 mladih fudbalera. To su: Uroš Drezgić (štoper, 2002. godište), Aleksandar Kadijević (levi bek, 2002), Luka Nikolić (štoper, 2002), Andrej Đukić (ofanzivni vezni, 2002), Ognjen Ajdar (ofanzivni vezni, 2003), Igor Miladinović (vezni igrač, 2003), Nikola Petković (defanzivni vezni, 2003). Stipendisti su postali Bojan Kovačević (štoper, 2004), Dušan Pavlović (zadnji vezni, 2004), Mihailo Ljumović (ofanzivni vezni, 2004) i Aleksandar Martić (ofanzivni vezni, 2004).

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.