pun komplimenata

ZVEZDA NEMA NIJEDNU MANU: Trener Omonije pun hvale za tim Dejana Stankovića, misli da je favorit

Autor Pavle Knežević

Hening Berg prepun hvale za šampiona Srbije

Mnogo toga je u ulogu utakmice Omonija – Crvena zvezda u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, pre svega novac, ali ništa manje i sportska čast.

Omonija je težak rival, ali njen trener Hening Berg ne misli da je favorit protiv šampiona Srbije.

On je kazao da se tim raduje utakmici, koju vidi kao pravi izazov.

"Crvena zvezda je jak tim, ali zbog toga smo ovde, da igramo sa jakim timovima kao što je Zvezda. Dobro smo započeli sezonu i radujemo se meču. Veoma sam zadovoljan kako igrači rade. Predani su, jako su posvećeni poslu. Ne hvalim ih zdravo za gotovo. Pokazali smo veliki napredak u odnosu na prošlu godinu. Uložili smo veliki napor kako bismo stiglii do ove faze takmičenja. Osvojili smo prvenstvo, što je sjajno. Propustili smo priliku da budemo najbolji i u Kupu, stigli smo do polufinala. To su fantastične stvari za Omoniju. I pored toga sutra nismo favoriti", rekao je Berg.

Novinari su ga pitali za slabosti Zvezde, na šta je on kratko odgovorio: "Nisam utvrdio nijednu slabost".

Nije bio ni mnogo opširniji kada je upitan o najboljim igračima tima Dejana Stankovića.

"Znamo mnogo stvari o njima. Imaju mnogo dobrih igrača, ali su kao tim na izuzetno visokom nivou. Oni imaju pojedince sposobne da naprave razliku. Ali, gledamo ih kao tim", dodao je on.

Bivši igrač Mančester junajteda i Blekburna, osvajač tri Premijer lige (jedna s Blekburnom, dve sa Junajtedom), ističe da je srećan što će njegov tim igrati na svom terenu posle dva gostovanja u prva dva kola, ali da će im nedostajati navijači.

"Odigrali smo dve utakmice u gostima, dve teške utakmice za kvalifikacije. Jedva čekamo da igramo kod kuće sada. Definitivno bismo voleli da imamo svoje navijače, ali to je nemoguće. Definitivno je bolje igrati na svom terenu nego u gostima, ali nećemo imati pomoć navijača. Ključ meča je da budemo vrlo dobri u odbrani i da budemo dobro organizovani. Ako se ne branimo dobro, nećemo moći da se kvalifikujemo dalje", rekao je on.

Upitan je i koliko visoka temperatura može da poremeti protivnika.

"Ne znam. Ne mogu da znam koliko je velika razlika u odnosu na Beograd", odgovorio je Norvežanin.

Utakmica se igra u sredu od 17 sati.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.