PRED RADNIK

NAJTEŽI SU UNAPRED DOBIJENI MEČEVI: Lalatović poručuje da mu ne treba "gomilanje igrača", to pravi nemire!

Autor Milutin Vujičić

"Ekipe koje nagomilavaju igrače prave nemir u timu", rekao je Lalatović.

Izvor: MN Press

Vojvodina je prošle nedelje doživela prvi poraz u novoj sezoni. Iako su imali i težih mečeva od starta takmičarske godine, izabranici trenera Nenada Lalatovića odigrali su slabiji meč u Ivanjici i vratili se praznih ruku u Novi Sad.

Šansu za iskupljenje imaće u već u petak kada na "Karađorđu" bude gostovala ekipa Radnika (18.00) s kojom "stara dama" ima dobar skor u poslednje vreme.

Lalatović je na konferenciji za medije ohrabrio svoje igrače, poručio da nisu imali sreće pošto su stvorili dosta šansi, smatra da je prvo poluvreme bilo i najbolje koje su odigrali u gostima ove sezone, a ističe da je video da je svima teško pao poraz.

Pohvalio je i Milana Makarića, najboljeg igrača Radnika, upozorio na kontre i polukontre rivala, a dodao da zbog svega toga Vojvodinu čeka teška utakmica.

"Ti unapred dobijeni mečevi su uvek najteži, ali mi smo Vojvodina i ići ćemo na osvajanje nova tri boda, za šta smo vrlo motivisani", naveo je Lalatović i rekao da su povređeni prvi golman Simić i mladi vezista Topić.

Pauza je bila potrebna Vojvodini posle teškog rasporeda na početku, ali se ispostavilo da nije mnogo toga dobrog donela...

"Ne volim kad imamo pauze. Posle Radnika i Evrope, igraćemo protiv Inđije i Novog Pazara, pa ćemo opet imati pauzu. Igračima je lakše kad uhvate ritam, jer onda igraju sve bolje i bolje. No, to nije nikakvo opravdanje, jer protiv Javora nismo smeli da izgubimo. Posle meča, bio sam tužan zato što smo odigrali dobro i kvalitetno, a ispromašivali se i bili kažnjeni".

LIGA EVROPE

"Iskreno, uopšte ne pričamo o toj utakmici. Još uvek ne znamo ni da li ćemo igrati protiv Standarda ili Velšana, jer u fudbalu je sve moguće. Ne treba se predavati unapred i Velšani možda imaju svoju šansu. Fokusirani smo na Radnik, mada sam već pogledao dve utakmice Standarda. Sada mi je najbitnije da pobedimo Radnik, pa da u dobroj atmosferi uđemo u evropsko takmičenje"

 Da li Vojvodina planira da dovede još jednog napadača?

"Vojvodina ima Mrkaića, koga jako cenim. On je kvalitetan igrač, koji mnogo radi za tim. To možda nije toliko primetno, ali kada je on u timu, uvek uspe da veže dva štopera, pošto je visok i dominantan u skoku, pa ga je teško čuvati jedan na jedan. Uvek ga udvajaju i tada nam se otvara prostor za ubacivanje igrača iz drugog plana. Možda nije toliko efikasan, ali on je timski igrač i, između ostalog, zahvaljujući jednom takvom robusnom centarforu imamo već 10 strelaca ove sezone. Na toj poziciji može sjajno da odgovori i Bojić, tako da još uvek nismo nešto mnogo pričali o dovođenju napadača", naveo je Lalatović, pa zaključio:

"Ako se ukaže prilika da dovedemo kvalitetnog špica, koji bi pravio razliku, onda ćemo reagovati, ali u suprotnom, ne treba siliti i dovoditi bilo koga. Ekipe koje nagomilavaju igrače prave nemir u timu".

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.