Uživo

U SENTI SU IGRALI HEROJI, A SRBIJA JE VIDELA ŠTO NIKAD NIJE: Noć kada smo svi zavoleli TSC, iako je ispao!

Apsolutno neverovatnu utakmicu odigrali su TSC i FCSB, ovo je meč za nezaborav!

Izvor: Printscreen/RTS

Dugo će se pričati o utakmici u Senti. Neverovatna partija TSC-a, herojska, ali i virusom osakaćene Steaue. Iako je rumunski tim prošao dalje, srpski tim ima samo razloge za ponos, jer je večeras odigrao herojski i sigurno stekao mnogo novih simpatizera.

Teško je prepričati šta se sve desilo, ali ukratko: bilo je 4:4 posle 90. minuta, 6:6 posle 120. TSC je krajem prvog poluvremena ostao sa 10 igrača, a krajem prvog produžetka sa devet. Domaći tim je vodio dva puta, a gostujući tri.

TSC je uspeo da izjednači u 94. minutu i izbori produžetke, a onda i da postigne gol sa devet igrača za penale. Prava je, prava šteta što se igralo bez publike, jer je ovo nešto što sigurno niko ne bi zaboravio da je gledao uživo.

Na kraju, dalje ide ipak bolji tim, ali je veliko pitanje šta bi se desilo bez dva potpuno nepotrebna crvena kartona.

Dakle, TSC-FCSB 6:6

/Milićević 11, Duronjić 14, Antonić 51, Tomanović 93, Tumbasević 105, 117 - Koman 25, Man 50, 63p, 105, Balaž ag 92, Petre 107/

Žuti kartoni: Zec 31, Ponjević 34. - Koman 41.

Crveni kartoni: Ponjević u 44. i Silađi u 104.

Treba odati priznanje i Steaui. Ekipu je pokosila korona, devetorica fudbalera, od čega šestorica startera nisu mogli da igraju, kao ni glavni trener i članovi stručnog štaba. Ekipu je vodio trener B tima, a gosti su imali samo 14 igrača u Senti. Gol je branio 19-godišnji debitant.

TSC je odlično počeo i već posle 14 minuta bilo je 2:0.

Prvo je u 11. minutu centrirao Đuro Zec sa desne strane. Dejan Milićević je bio sam i glavom je skrenuo loptu u mrežu, pored 19-godišnjeg golmana Dukana.

Prošla su samo tri minuta od prvog gola i već je usledio drugi. Nenad Lukić je proigrao Duronjića po levoj strani, on je ušao u šesnaesterac i lobovao Dukana.

U 25. minutu je Steaua smanjila. Valentin Krecu je probio po desnom krilu i usamljen centrirao u šesnaesterac, gde se našao kapiten Koman i iz prve prosledio loptu u mrežu.

Da će utakmica krenuti drugačije bilo je tada jasno, ali su svi bili potpuno sigurni u samom finišu prvog poluvremena. Frustriran je bio Dejan Ponjević prodorima po svojoj strani, pa je počeo da igra grubo. Dobio je opomenu, pa žuti karton, a onda još jedan posle starta s leđa s dve noge.

Maltene tek što je počelo drugo poluvreme, FCSB koristi igrača više. Koman je prošao po levoj strani, predriblao je odbranu i pronašao Mana, koji se ivice šesnaesterca savladao Filipovića, a ovja je mogao samo da zakači loptu. Lep gol i problemi za TSC. Koman je sjajno igrao i bio najbolji na terenu u tim trenucima.

E, onda je krenula ludnica. Samo minut kasnije dosuđen je slobodni udarac za TSC. Dukan je napravio dve katastrofalne greške pre novog gola domaćih. Prvo je prilikom izvođenja slobodnog udarca pogrešno procenio let lopte i pao, a onda mu je prošla lopta kroz ruke i došla do usamljenog Antonića, koji mirno rešava priliku.

Ponovo je poveo TSC, bilo je 3:2 i ponadali su se domaći da će moći da sačuvaju vođstvo, ali prošlo je tek 12 minuta kada je opravdano dosuđen penal za goste, koji su izjednačili na 3:3.

Žestoko je krenuo FCSB u nastavak, napadao je i pritiskao, ali se rezultat nije menjao do 93. minuta.

Tada je Balaž postigao autogol. Njega je pogodila lopta sa strane, promenila smer i zbunila Filipovića. Slavlje gostiju nije, međutim, dugo trajalo. Čim se nastavila igra posle vođstva FCSB-a, upućena je duga lopta ka golu gostiju, kapiten Tomanović je primio na grudi, spustio, okrenuo se i savladao golmana gostiju. Fantastična reakcija, prava kapitenska!

Već početkom drugog produžetka desio se novi veliki peh za TSC. Odnosno, nije peh, pošto je Silađi opravdano dobio direktan crveni karton zbog starta đonom na članak protivničkog igrača. Odmah je to FCSB iskoristio, a Man kompletirao het-trik: 4:5.

I zaista, delovalo je tada da je sve gotovo, ali je posle jednog prekida lopta došla do Antonića na levoj strani, on je prebacio na desnu, a Tumbasević je u padu prosledio u mrežu – 5:5!

U 107. minutu je FCSB verovao da je stavio tačku na meč. Panciru je prošao po levoj strani, odigrao povratnu, a Petre je rutinski smestio u mrežu za 5:6.

Zanimljivo je da se tada gosti nisu radovali, već su ostali jako pribrani. Sa dobrim razlogom.

U 117. minutu Filipović je uputio dugačku loptu koja je nekako završila kod Banjca. On se namestio i centrirao, a Tomanović je glavom postigao još jedan gol za 6:6!

Stvarno neviđeno! Tomanović se rasplakao posle toga, a TSC je izborio penale.

U seriji je promašio Banjac, ali to vam pominjemo samo informacije radi, jer se zaista, zaista herojima koji su završili meč nema šta zameriti. Odigrali su junački, pokazali su neverovatan karakter i duh, ali je i Steaua pokazala klasu i veličinu.

Bila je zaista privilegija gledati ovakvu utakmicu, a ponavljamo da je prava fudbalska tragedija što se igrala bez publike.

Pogledajte golove, uživajte:

TSC - FCSB, pregled
Izvor: YouTube/RTS Sajt - zvanični kanal

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

23:41

Man siguran

4:5, pobedila je Steaua u utakmici kakvu teško da ćemo ikad više gledati. Nezaboravno! Svaka čast herojima na terenu.

23:40

Đurić pod prečku

4:4

23:39

Petre smiren

3:4

23:39

Antonić pogađa

3:3

23:38

Banjac nije pogodio!

Odbranio mu je Dukan udarac, Panciru siguran, 2:3

23:37

Perijanu siguran

2:2

23:37

Zec siguran

2:1

23:36

Morucan siguran

1:1

23:36

Tomanović daje prvi penal

1:0 

23:34

Čekaju se penali

Idemo!

23:31

Šutiraće se penali!

Svaka čast igračima obe ekipe, ovo se stvarno ne viđa često na fudbalskim terenima, dugo će se pričati o ovom meču.

23:28

E, to je kapiten!

Tomanović je sjajno pokupio loptu i glavom je smestio u mrežu! Pao je na zemlju u grčevima, pa se rasplakao.

Ispostavilo se da su bili u pravu gosti koji se nisu radovali posle 5:6.

Ne viđa se često ovakav meč, ovo je stvarno privilegija gledati. Svaka čast igračima TSC-a!

23:26

Izjednačenje

Nestvarno, Tomanović, sada je 6:6

23:22

TSC je imao dva kornera

Ali, bez uspeha. Jasno je da će teško iz igre da ugrozi Dukana, jer prosto nemaju dovoljno igrača na terenu.

23:20

Zoltan Sabo se naslonio na kućicu za rezerve i samo gleda meč

Nema zaista šta da prigovori preostalim igračima na terenu, lavovski se bori njegova ekipa, ali stvarno je teško sa devet igrača.

23:18

Novi gol za Steauu

Panciru je probio po levoj strani, dodao do Petrea, koji mirno postiže gol. Zanimljivo je da se niko u Steaui ne raduje mnogo. Razumljivo. Nadamo se svi.

23:16

Počeo je drugi produžetak, gledamo nezaboravnu utakmicu

Man je rekosmo odmah posle crvenog kartona Silađija doneo prednost FCSB-u, kao što možete videti, rekli smo da je teško otpisati TSC posle svega, ali nas je, na našu veliku sreću, Janko Tumbasević sjajno demantovao jer je iz prekida doneo izjednačenje.

Ostaje još 15 minuta nade, ali podsećamo da TSC ima dva igrača manje.

23:13

Tumbasević

Odmah 5:5, pa šta je ovo!!??

23:12

Man postiže het-trik

Vodi FCSB 5:4 pred kraj prvog produžetka. Teško je otpisati TSC posle svega što smo večeras videli, ali sa dva igrača manje, biće stvarno teško.

23:11

Silađi dobio direktan crveni karton!

Startovao je na igrača koji se oslobodio lopte i zgazio ga je na skočni zglob, zbog čega je dobio direktan crveni karton. Opravdano i potpuno nepromišljeno.

23:07

Oslobodio se malo TSC, pomerio je zadnju liniju unapred

Videćemo da li će to imati efekta. 

Ovo je inače prava tragedija što se igra bez publike, jer su ovo mečevi koji se pamte.

23:05

Stopostotna šansa TSC-a!

Ali je mladi golman Dukan baš sad našao da se iskupi. Prevarili su domaći ofsajd zamku gostiju, Silađi je ostao sam sa 19-godišnjim golmanom, ali je u situaciji jedan na jedan šutirao visoko, a čuvar mreže Steaue je izbacio u korner!

23:02

Pod velikim pritiskom je TSC, gosti samo napadaju

Uh, imao je FCSB dve dobre prilike, ova druga mnogo bolja. Man je ostao sam i neometano šutirao, ali preko gola. Imao je TSC opet sreće.

22:57

Ne predaje se TSC, to je pravo srce šampiona

Čim se nastavila igra posle vođstva FCSB-a, upućena je duga lopta ka golu gostiju, kapiten Tomanović je primio na grudi, spustio, okrenuo se i savladao golmana gostiju. Fantastična reakcija, prava kapitenska!

Počeo je prvi produžetak.

22:52

Igraće se produžeci

Au, kakva je ovo ludnica! Prvo je Balaža pogodila lopta, promenila smer, prevarila Filipovića i ušla u gol. Pogodak je pripsan Jonu, koji je šutirao.

Nije prošao ni ceo minut, nije se ni smirilo slavlje gostiju, a Saša Tomanović je doneo izjednačenje.

22:50

OSAM golova u Senti

FCSB je prvi put poveo u 93. minutu, ali je Tomanović u 94. izjednačio! FENOMENALNO!

22:47

Igraće se pet minuta nadoknade

Obe ekipe kao da čekaju da se meč završi. Duva jak vetar u Senti, ka golu TSC-a, što mu dodatno otežava posao.

22:43

Poslednji pokušaj TSC-a pre produžetka?

Probao je Silađi da prevari Dukana, ali bezuspešno. Primetio je napadač TSC-a da je golman istrčao i probao je da ga lobuje, ali se mladi čuvar mreže na vreme vratio i zaustavio pokušaj loba.

22:41

TSC teško prelazi centar

Teško je TSC-u da pređe pola, ali i onda greši. Tempo je popustio, ali pritisak gostiju i dalje traje. Domaći tim mora da postigne gol u poslednjih desetak minuta, jer teško da će izdržati produžetak kako sada stvari stoje.

Opet, FCSB nema više igrača na klupi, a Sabo može da osveži svoju ekipu.

Banjac je imao šansu, ali je loše šutirao sa oko 16 metara.

22:36

Sjajna šansa za FSCB!

Ostao je sam Petre, ali je njegov šut glavom sa nekoliko metara otišao preko gola. Mnogo sreće za TSC!

22:35

Ulazimo u finiš meča

FCSB konstantno napada, najviše po bokovima, ali je opao tempo. Vidi se razlika kad Komana nema u igri, ali nije da TSC može da odahne. Utisak je da bi sve ovo drugačije izgledalo da domaći tim nema igrača manje. Još 10 minuta nade…

22:31

FCSB žestoko napada, ali...

...je iz igre izašao Koman, najbolji igrač na terenu do sada. 

Menja i Sabo, izlazi Lukić, ulazi Silađi. Trener gostiju nema više nikoga na klupi za rezerve. Igra se 76. minut.

22:29

Pogledajte i druga tri gola

2:2

TSC - FCSB 2:2
Izvor: YouTube/RTS Sajt - zvanični kanal

3:2

TSC - FCSB 3:2
Izvor: YouTube/RTS Sajt - zvanični kanal

 3:3

TSC - FCSB 3:3
Izvor: YouTube/RTS Sajt - zvanični kanal

22:21

Presija gostiju, šanse se ređaju

Pritiskao je FCSB i pre gola, saterao je TSC u ćošak i imao je idealnu priliku. Man je prošao u šesnaesterac, dodao na levu stranu do Komana, koji mu vraća, a on šutira pravo u gol, gde odbrambeni igrač sa linije odbija. Man ponovo udara, ali je sada Filipović reagovao. Sve to se dešavalo pre penala.

22:19

Penal za FCSB

Koji koristi Denis Man, 3:3. 

22:11

Katastrofalne greške golmana Steaue za novo vođstvo

E, ovde se vidi koliko cenu je platio FCSB bez igrača, jer je njegov 19-godišnji golman, koji je tu silom prilika, napravio dve katastrofalne greške pre gola Antonića. Prvo je prilikom izvođenja slobodnog udarca pogrešno procenio let lopte i pao, a onda mu je prošla lopta kroz ruke i došla do usamljenog Antonića, koji mirno rešava priliku.

Odmah potom je mogao FCSB opet da izjednači, Komane je ostao sam, ali nije imao sreće, odnosno Topola je imala mnogo sreće.

22:08

GOOOOOOLLLL!!!!

Antonić, 51.

22:07

Nerešeno je

Koman je prošao po levoj strani, predriblao je odbranu i pronašao Mana, koji se ivice šesnaesterca savladao Filipovića, koji je mogao samo da zakači loptu. Lep gol i problemi za TSC. Koman je nerešiva enigma za odbranu Topole.

22:05

Još jedna izmena u Steaui

Bogdan Ventila je izvršio još jednu izmenu, ušao je vezni igrač Jon, umesto napadača Buizuka. FCSB ima samo još jednog igrača na klupi za rezerve.

Sabo nije ništa menjao na poluvremenu, izmenu posle crvenog obavio je krajem prvog poluvremena.

21:55

Pogledajte golove iz prvog poluvremena

11. minut, Milićević:

TSC - FCSB 1:0
Izvor: YouTube/RTS Sajt - zvanični kanal

14. minut - Duronjić:

TSC - FCSB 2:0
Izvor: YouTube/RTS Sajt - zvanični kanal

 25. minut, Koman:

TSC - FCSB 2:1
Izvor: YouTube/RTS Sajt - zvanični kanal

21:50

Završeno je prvo poluvreme

Igralo se tvrdo i čvrsto u Senti. TSC je u roku od tri minuta došao do 2:0, golovima Milićevića i Duronjića. Samo 10 minuta kasnije, FCSB je postigao gol, pomalo "jeftin".

Posle toga se uspostavila ravnoteža. Naša ekipa se malo povukla. Trener Zoltan Sabo je u finišu poluvremena tražio jači tempo, ali je i ljut, jer gosti prečesto istrčavaju kontre i probijaju redove Topole.

Dejan Ponjević se mučio da zatvori levu stranu, bio je posle toga pregrub, pa je dobio opomenu, pa žuti, a onda i drugi žuti karton.

Velika šteta, biće teško TSC-u u nastavku.

21:47

Mora Sabo da menja sada

Izašao je strelac gola Borko Duronjić, jedan od najzapaženijih, a ušao je defanzivac Nemanja Petrović.

21:45
21:44

Ponjević dobija crveni

Imao je pre toga sudijsku opomenu, pa žuti, a sada je dobio i drugi žuti zbog stvarno pregrubog starta s leđa s obe noge nad Morucanom.

21:32

Zec je pao u protivničkom šesnaestercu...

...I dobio žuti karton zbog simuliranja. Gledamo sada ujednačenu utakmicu. Odlično se transformiše FCSB i sjajno istrčava kontre i polukontre. Opao je malo tempo igre.

21:27

Gol za FCSB

Valentin Krecu je probio po desnom krilu i usamljen centrirao u šesnaesterac, gde se našao kapiten Koman i iz prve prosledio loptu u mrežu.

Prošlo je tek 25 minuta, a već smo videli tri gola. TSC je za sada bolji, ali mora bolje da pokriva protivničke igrače.

21:23

Problemi za Steauu

Morao je iz igre da izađe Pantea već u 21. minutu, a umesto njega je ušao napadač Petre. Ne zna se da li je u pitanju povreda ili je stručni štab Steaue shvatio da gostovanje u Senti neće biti izlet.

Ovo je problem za goste jer sada imaju samo još dve rezerve.

21:16

Ovako je TSC duplirao vođstvo

Prošla su samo tri minuta od prvog gola i već je usledio drugi! Nenad Lukić je proigrao Duronjića po levoj strani, on je ušao u šesnaesterac i lobovao Dukana. Neće po lepom pamtiti rumunski golman svoj debi u evropskim takmičenjima.

21:14

GOOOOOOOLLLL!!!!!

2:0, Borko Duronjić!

21:13

Zec-Milićević za vođstvo!

Centrirao je Đuro Zec sa desne strane. Dejan Milićević je bio sam i glavom je skrenuo loptu u mrežu, pored 19-godišnjeg golmana Dukana.

21:11

GOOOOOOOL!!!!!!

Milićević u 11. minutu!

21:08

Prva šansa za Steauu!

Primio je Koman loptu u šesnaestercu i šutirao, ali je Filipović bio na mestu i odbio je njegov udarac. Do lopte je došao Pantiru i šutirao, ali daleko pored gola. 

Jako lepo veče i lep stadion u Senti, prava šteta što nema publike. 

21:04

Prva šansa za TSC

Duronjić je primio centaršut sa suprotne strane i sleva u šesnaestercu šutirao, ali je odbrambeni igrač gostiju blokirao. Tražili su domaći penal, jer je delovalo da ga je lopta pogodila u ruku. Sudija odmahuje rukom.

21:00

Meč je počeo!

Srećno, TSC!

20:06

Virus osakatio goste

Kao što znate, slavni rumunski klub novog imena može da računa samo na 14 igrača zbog koronavirusa, od čega samo jednog golmana, 19-godišnjeg Razvana Dukana.

To nije lepo, ali svakako TSC-u daje novu šansu.

20:04

Sastavi

TSC: Filipović - Balaž, Antonić, Babić, Ponjević - Zec, Tomanović, Tumbasević, Milićević - Lukić, Duronjić.

FCSB: Dukan - Krecu, Simion, Briceag, Pantea - Morutan, Perijanu, Pantiru - Man, Buziuk, Koman.

20:03

Dobro došli u Mondo live!

Budite uz MONDO i večeras, pratićemo uživo dešavanja na meču TSC-FCSB u okviru 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Meč počinje u 21 sat.

Ukratko

  • TSC-u je ovo prvo učešće u Evropi u istoriji
  • FCSB je bivši evropski prvak
  • Rumunski tim ima osmoricu zaraženih igrača i glavnog trenera
učitaj još +