Mesi pobeđuje

MESI IPAK DOBIJA "RAT" U BARSELONI: Skupljeni su potpisi, uskoro referendum u klubu

Autor Mladen Šolak

Đosep Bartomeu je u jako teškoj poziciji...

Nema mira u Barseloni.

Predsedniku kluba Đosepu Mariji Bartomeu moglo bi da na klupskim organima bude izglasano nepoverenje, pošto su članovi kluba u četvrtak sakupili dovoljan broj potpisa kako bi organizovali referendum o njegovoj budućnosti.

Glasanje će se održati nakon što klub overi sve potpise.

Ako dve trećine glasova bude za odlazak Bartomeua, on će biti smenjen a klub će potom zakazati nove izbore.

Članovi "opozicije" objavili su da nameravaju da sklone Bartomeua nakon što je Lionel Mesi prošlog meseca rekao da želi da ode iz kluba usred jedne od najvećih kriza.

Mesi je prošle sezone kritikovao direktore kluba, rekao je da mu se ne sviđa u kom pravcu ide Barsa, a optužio je i Bartomeua da nije ispunio obećanje da će ga pustiti na kraju sezone.

Pritisak na Bartomeua povećan je posle sramnog poraza od Bajerna iz Minhena u četvrtfinalu Lige šampiona od 8:2. Taj poraz, jedan od najgorih u istoriji kluba, podstakao je Bartomeua da najavi velike promene u klubu i raspiše izbore za predsednika za sledeći mart.

Takođe, bivši trener Kike Setijen danas je najavio da će tužiti Barselonu zbog načina na koji je otpušten. Njega je sredinom avgusta zamenio Ronald Kuman, a zvanično je razrešen dužnosti tek u sredu, mada i tu ima komplikacija...

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.