Poruka trenera Voše

LALATOVIĆ POHVALIO FSS I KAZNE SUDIJAMA: Mora rigorozno! Da svi sude ovako evropski

Autor Mladen Šolak

"To je jedini put da naš fudbal napreduje", rekao je trener Vojvodine i uz to pohvalio i arbitre na "Karađorđu"

Izvor: MN Press

Posle prvog poraza u sezoni na gostovanju Javoru, fudbaleri Vojvodine u petak su na "otvaranju" kola ponovo pobedili na "Karađorđu", gde je gostovao Radnik.

Ekipa Nenada Lalatovića slavila je golovima Petra Bojića i Nemanje Čovića, a trener Novosađana je posebno pohvalio rad glavnog sudije Marka Ivkovića i njegovih pomoćnika Marka Đuričića, Miroljuba Petkovića i Dejana Trifkovića.

"Volim sudije da pohvalim kada to zasluže, kada ne zasluže kritikujem i treba da se kritikuje kada ne sude kako treba, ali u poslednje vreme sam jako zadovoljan suđenjem. Opet, pričam samo o mojoj Vojvodini, ja ne gledam druge ekipe, Vojvodini niko nije pomogao za aut i svima sam zahvalan kada se nama ne pomogne, ali kada nam se i ne odmogne. Sva četvorica koji su danas sudila utakmicu su evropske sudije i hoću da ih pohvalim, samo ovako možemo da radimo", rekao je on.

Lalatović se osvrnuo i na nedavno kažnjavanje sudija Miloša Đorđića i Lazara Lukića za kikseve na utakmicama Crvene zvezde protiv TSC-a i Čukaričkog. On je pohvalio taj potez Saveza.

"Kada Fudbalski savez bude rigorozan kao sada što je bio rigorozan kada su sudije nanele štetu nekima, onda treba da se sklone, ali tako treba i da se nagrade. To je jedini put da srpski fudbal napreduje. Još jednom, pohvale za FSS jer je neke sudije sklonio, jer su oni to zaslužili i treba biti kažnjen kada se to zaslužili, ali te iste sudije su isto ljudi i kada odsude kao danas što su ovi momci odsudili, onda i treba ih pohvaliti. Puštali su prednost, to je bilo kao u Evropi. Vidite kako se sudi Zvezdi, Partizanu i TSC-u u Evropi. Kada je penal - penal je, kada je žuti - žuti je, nema veze kako se ti zoveš".

Vojvodina Radnik 2:0
Izvor: YouTube/SuperLiga

Lalatović je govorio i o predstojećoj utakmici protiv Standarda u četvrtak.

"Gledao sam njihove utakmice, vrhunska su ekipa, imaju strašne bokove, pokretljive vezne igrače, jakog špica... 10-11 puta su bili šampioni Belgije, njihova dva igrača zarađuju kao cela naša ekipa zajedno sa stručnim štabom. Biće teško, ali sve je moguće. Ne plašim se nikoga, nema ni razloga. To sam usadio igračima i sve je to moguće. Videli ste finale kupa, niko nije mogao da očekuje da pobedimo, pa zašto i sad ne bismo mogli. Oni su favoriti, ali apsolutno verujem da možemo da prođemo. Ako ne prođemo, neće biti smak sveta, ako prođemo, biće velika pobeda za našu Vojvodinu".

Novosađani su protiv Radnika nastupili sa rezervnim golmanom Goranom Vuklišom,  jer se prvi čuvar mreže Nikola Simić ozbiljnije povredio.

"Veliki problem nam je Simićeva povreda. Biće odsutan četiri do šest nedelja. Naš golman Vukliš je branio sjajno. Vojvodina ima sjajne golmane, to je pokazao i Rockov ovde, postao 'A' reprezentativac, trenirao sam ga i u prvom mandatu. Voleo bih da se sretnemo u četvrtom kolu, pa da dođe ovde kući. Videćemo", nasmejao se Lalatović na pomen golmana Fehervara, mogućeg rivala "Stare dame" u plej-ofu.

Pre priče o toj fazi pred Vojvodinom je veliki izazov - iznenaditi Standard u Liježu.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.