Karta u jednom pravcu

KAKO JE ARKAN SMENIO TRENERA OBILIĆA: Izbio si mi pet miliona maraka iz džepa!

Autor Dušan Ninković

Dragomir Okuka se, gostujući u emisiji ''Kao nekada'' na Arenasport, prisetio anegdote sa predsednikom Obilića.

Izvor: MN Press

Dragomir Okuka je Obiliću doneo šampionsku titulu, jedinu u klupskoj istoriji, ali je klupu tima sa Vračara napustio zbog nesuglasica sa Željkom Ražnatovićem.

Bilo je potrebno da se samo jednom ogluši o Arkanov predlog, a da se situacija na terenu iskomplikuje, kako bi mu bio uručen otkaz.

Pred prvenstveni meč sa Milicionarom, Arkan je predložio da ekipa igra u kombinovanom sastavu, kako bi pojedini igrači spremni dočekali meč protiv Bajerna iz Minhena, u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Okuka nije pristao na taj predlog, poslao je na teren najbolje igrače, a Nenad Grozdić se povredio nakon jednog duela sa Nenadom Lalatovićem.

''Da li si svestan da si mi izbio pet miliona maraka iz džepa'', bile su prve Arkanove reči.

Željko Ražnatović je nastavio da prigovara treneru, bio je nervozan i besneo je na klupi za rezervne. Udarao je, psovao, vređao, ali mu Okuka, po sopstvenom priznanju, nije prećutao.

''Stani, čoveče, hoćeš da ja vodim tim ili ti'', rekao je trener Obilića u tom trenutku, a danas prepričao na Areni.

Utakmica sa Milicionarom je bila poslednja koju je Dragomir Okuka odradio kao trener Obilića, a odmah nakon nje mu je uručen otkaz.

Obilić je tog leta u Beogradu remizirao (1:1) protiv Bajern Minhena, a u Nemačkoj je savladan ubedljivo, rezultatom 4:0.

Dragomir Okuka je kasnije trenirao Vojvodinu, Budućnost iz Podgorice, Legiju iz Varšave, kao i brojne druge klubove, a bio je i selektor mlade reprezentacije Srbije i Crne Gore.

Nekadašnji predsednik kluba sa Vračara je bio poznat po pozivima protivničkim igračima, ali i po dovođenju jedne velike glumačke zvezde na utakmicu.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.