MORAMO BOLJE!

OPOMENA ZA SRPSKI FUDBAL: Irska ili Farska Ostrva će imati predstavnika u grupnoj fazi Lige Evrope!

Autor Milutin Vujičić

Od srpskih klubova samo još Crvena zvezda ima šansu da obezbedi evropsku jesen.

Srpski klubovi su dobro počeli kvalifikacije, ali onda su nastali problemi...

TSC je završio učešće u drugom pretkolu Lige Evrope, Partizan i Vojvodina u trećem, dok je jedina nada da će naš fudbal imati predstavnika tokom jeseni u grupnoj fazi UEFA takmičenja - Crvena zvezda. Oni su se plasirali u plej-of Lige Evrope, ali nakon eliminacije iz Lige šampiona.

Zvezda će 1. oktobra gostovati Ararat Jermeniji i pokušaće da obezbedi nove bodove za srpski fudbal koji od naredne godine neće imati predstavnika u Ligi Evrope.

Osim ako ne bude iznenađenja...

Bilo ih je mnogo u ovim kvalifikacijama, što i nije čudo kada uzmemo u obzir da se igrao samo jedan meč i domaćin određivao žrebom, pa su tako do poslednje prepreke pred ulazak u Ligu Evrope došli i timovi koji nikada nisu stigli tako daleko.

Tako će šansu za ulazak u Ligu Evrope imati finski KuPS protiv Kluža, Tirane protiv Jang bojsa, Sarajevo protiv Seltika, Rio Ave protiv Milana, Šarlroa protiv Leha, ali je jedan par posebno zanimljiv.

Naime, irski Dandalk i Ki Klaksvik sa Farskih Ostrva će direktno odlučivati o učesniku grupne faze Lige Evrope. Meč će se igrati na "Aviva" stadionu u Dablinu, pa bi tako jedna od nacija sa ne baš uspešnim klupskim fudbalom mogle do jeseni u Evropi.

Irska je na UEFA listi najjačih liga na 38. mestu, dok su Farska Ostrva na 47, ali ovo je luda godina u kojoj je sve moguće...

Porazno je jedino što će Srbija možda imati podjednak broj predstavnika kao jedna od te dve zemlje.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.