TRAJE I TRAJE!

NEVEROVATAN PODATAK: Nenad Lalatović je najuspešniji trener u istoriji Vojvodine!

Autor Milutin Vujičić

Još samo tri utakmice i Nenad Lalatović će proslaviti "stotku" na klupi Vojvodine.

Izvor: MN Press

Mnogo velikih fudbalera i trenera prošlo je kroz novosadsku Vojvodinu, a Nenad Lalatović od skoro može da se podiči neverovatnim podatkom.

Ne samo da je jedan od četvorice trenera koji su Vojvodini donosili domaći pehar, nego je u dva mandata na "Karađorđu" uspeo da ostvari skor kakav niko pre njega nije imao, a koji u ovom trenutku može samo da bude bolji i bolji!

Naime, Lalatović je na klupi Vojvodine sedeo na tačno 97 utakmica do sada i u tom periodu ostvario je 57 pobeda, što je najbolji skor od svih trenera u istoriji "stare dame".

U prvom mandatu u klubu od novembra 2015. do decembra 2016. godine, kada je samostalno napustio klubu, ostvario je 30 pobeda u 52 utakmice uz još 13 remija i devet poraza. U drugom mandatu čak ima i bolji odnos bodova po meču jer je u 40 utakmica ostvario 26 pobeda, sedam remija i sedam poraza, a uz to osvojio je i Kup Srbije, drugi u istoriji Vojvodine.

Izvor: MN Press

Lalatović će uskoro imati i najviše pobeda od svih trenera Vojvodine pošto je Gustav Lehner ostvario 61, doduše na 131 utakmici, a Branko Stanković ima 58 na 140 mečeva.

Nema sumnje da je zbog ovih činjenica Lalatović prirastao navijačima Vojvodine za srce, kao što su i oni njemu, pa zbog toga toliko često ponavlja da mu je najlepše u Novom Sadu. I zbog toga treba očekivati da ove brojke samo skaču...

Možda već danas u meču 9. kola Superlige protiv Inđije od 16 časova.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.