Šansa za Zvezdu!

KIPAR NIJE IDEALNA LOKACIJA: Zvezdine rane su sveže, da li će sada biti lakše?

Autor Dušan Ninković

Crveno-beli su teško preboleli prethodni meč na ovom stadionu.

Izvor: MN Press

Treće uzastopno evropsko gostovanje, u ovom novom sistemu, kada nema revanša, veliki je problem za Crvenu zvezdu. O tome je već pričao Dejan Stanković, a sada će morati igrače da sprema psihički.

Umesto ratom zahvaćene Jermenije, gde neće biti moguće igrati fudbal u UEFA takmičenjima, igraće se na Kipru. Baš tamo gde je Zvezda ispala od Omonije.

Sam neutralni teren nije toliki problem, ali lokacija među Zvezdinim igračima sigurno budi ružna sećanja. Sveža su, rane još nisu zacelile, a moraće ponovo da istrče na teren koji poznaju.

Ista svlačionica, isti izlazak na teren, isti travnati tepih... Sve će biti isto osim rivala, pošto za razliku od Kiprana Ararat-Jermenija neće imati prednost domaćeg terena.

Možda će to biti i presudno, jer se više nikakva greška Zvezdinih igrača neće tolerisati. Grupna faza Lige Evrope je cilj i do nje mora da se stigne. Čak i u svetlu novih događaja, kada fokus neće biti isključivo na sportu.

Crvena zvezda poznaje teren na kom će se igrati, a ovog puta neće biti visoke temperature i velike vlažnosti vazduha. Meč počinje u 19 časova po srpskom vremenu, odnosno 20 po lokalnom, pa crveno-beli imaju pristojne uslove za igranje fudbala.

Takođe, ekipa je sada uigranija nego kada je u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona gostovala Omoniji. Dijego Falćineli, od kog se mnogo očekuje, odigrao je dva meča i postigao tri gola između ove dve utakmice, pa bi sada trebalo da predstavlja moćno oružje.

Od utakmice Omonija  - Crvena zvezda, koja je rešena penalima, prošlo je dve nedelje. To je bio bolan poraz crveno-belih, ali se čini da je i jedina mrlja pred utakmicu plej-ofa. Sve ostalo je danas na strani srpskog šampiona.

Da će biti lakše nego u Jerevanu, biće. Da će biti lakše nego u Nikoziji protiv Omonije, biće. Da će biti lako, neće! Crvena zvezda će morati da pruži svoj maksimum kako bi igrala grupnu fazu Lige Evrope. Posebno protiv ovako motivisanog rivala.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.