SVE JE OTKRIO

ON JE DINAMOVAC U DRESU SRBIJE: Otkriva da li mu je žao što nije uspeo u Zvezdi i da li se plaši "Bed blu bojsa"

Autor Nebojša Marković

Novi član srpske selekcije je u centru pažnje.

Izvor: MN Press, YouTube/GNK Dinamo Official TV

Jučerašnja vest dana u fudbalskoj Srbiji bila je da je u reprezentaciju Srbije stigao igrač Dinamo Zagreba.

Nije se to dešavalo praktično 30 godina, od raspada Jugoslavije, ali Ilija Stolica je sada na spisak mlade selekcije uvrstio Damjana Daničića.

Momak rođen u Zagrebu koji igra za najveći hrvatski klub ujedno ima i hrvatski pasoš, ali je on odlučio da kao i u uzrastu do 19 godina, i u starijoj kategoriji ponese dres Srbije.

Daničić je "dete" Crvene zvezde, a razgovoru za "24sedam" otkriva da se odavno odlučio da nastupa za Srbiju.

"Igrao sam već pet puta za Srbiju, tako da mi je taj osećaj dobro poznat kao i mnogi igrači sa kojima ću zajedno ući u duel protiv Estonije i Poljske. Bio sam igrač U19 Crvene zvezde u onoj čuvenoj utakmici kada smo igrali za titulu protiv Partizana, a borili smo se sa Brodarcem za prvo mesto. Tada smo sa 3:0 obrnuli na 4:3. Posle toga mi je sledila pozajmica u Voždovac, pa dolazak u Dinamo", kaže Daničić za "24sedam".

Na pitanje otkud on da igra za Dinamo Zagreb, Daničić ima jasan odgovor.

"Ja sam rođen u Zagrebu kao i moj otac, ali sam odrastao u Beogradu. Ovde imam babu, tako da je to pomoglo da se lakše odlučim za ponudu Dinama. Kako sam došao? Gledali su me skauti, videli su da bih mogao biti igrač za Dinamo, a meni se odmah svidela ta ideja. Prvo sam igrao i trenirao u drugom timu Dinama, pa me je posle korone u tim uvrstio Igor Jovićević, a evo sad sam već skupio tri nastupa i kod trenera Zorana Mamića."

Daničić je punu deceniju proveo među beogradskim crveno-belima.

Izvor: MN Press

"Bio sam deset godina igrač mlađih kategorija Crvene zvezde. A da li mi je žao? Pa, iskreno, nije! U Dinamu su procenili da zaslužujem šansu, a ja se trudim da je na najbolji način iskoristim. To je fudbal. Trudim se da radim i slušam ono što mi savetuju treneri, jer tako mogu ići napred. Moj cilj je da se nametnem treneru Mamiću! Ako budem zaslužio njegovo poverenje mogu se nadati i dalje pozivima selektora Ilije Stolice."

Na kraju, Daničić odgovara da li ga brine reakcija ozloglašenih "Bed blu bojsa", najvatrenijih navijača Dinama, zbog toga što igra za mladu reprezentaciju Srbije.

"Ne! Od prvog dana u Zagrebu se lepo osećam. Nisam imao nijedan problem"; jasno poručuje Damjan Daničić.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.