Ništa od posla

ZBOG RUSKE PREVARE NIKOLIĆ OSTAO BEZ POJAČANJA: Hrvat ne stiže u Lokomotivu!

Autor Dušan Ninković

Srpski trener neće dobiti pojačanje u napadu.

Izvor: MN Press

Iako je Mario Mandžukić bio u Moskvi, gde je trebalo da potpiše ugovor sa Lokomotivom, on karijeru neće nastaviti u tom klubu. Kako otkrivaju tamošnji mediji, radi se o problemu koji se pojavio u ugovoru.

Hrvatski fudbaler i njegovi agenti smatraju da je Lokomotiva pokušala da ih prevari ubacivanjem klauzule!

Iskusni napadač je trebalo da dobije tri miliona evra za potpis, a zatim po 2,4 miliona evra za svaku od dve godine u klubu. Problem nije nastao tu, već u kursu rublja-evra koji je tim iz Moskve pokušao da fiksira.

Umesto da hrvatskom fudbaleru isplaćuju platu u zavisnosti od toga kakav kurs bude u tom trenutku, oni su želeli da u ugovoru stoji da je jedan evro uvek 75 rubalja, iako je danas taj kurs značajno već, čak i blizu 93!

Ova klauzula nije redak slučaj u ruskom fudbalu, ali je hrvatskog fudbalera iznenadio, pa do dogovora verovatno neće doći. Mandžukić ne želi da potpiše ugovor sa ovakvom klauzulom, jer bi zbog oscilacija u kursu mogao da dobije značajno manje novca.

Marko Nikolić se nadao da će uprava, koja ovog leta nije odradila sjajan posao, uspeti da mu dovede zvučno pojačanje, ali će nekadašnji trener Rada, Vojvodine i Partizana morati da se snalazi sa onim što ima u klubu. Čak i tako penje se ka vrhu tabele!

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.