ZVUČNO IME

VOJVODINA VRATILA BIVŠEG GOLMANA: Bio bez kluba više od dve i po godine, nije branio 1.218 dana!

Autor Nebojša Marković

Ozvaničena saradnja sa igračem koji je Novosađane napustio pre devet godina.

Izvor: MN Press

Vojvodina je u smiraj prelaznog roka dovela zvučno pojačanje!

Na stadion "Karađorđe" stigao je nekadašnji reprezentativac Srbije Željko Brkić!

Bivši golman Novosađana se vratio u svoj nekadašnji klub iz kojeg je otišao 2011. godine. Za novosadsku "staru damu" je upisao 117 nastupa, dok je u reprezentaciji Srbije odigrao 11 mečeva.

Brkić stiže u srpski fudbal posle velike pauze u fudbalu, pošto je bez kluba bio još od januara 2018. godine, kada je završio saradnju sa solunskim PAOK-om.

"Presrećan sam što sam se vratio i što sam u prilici da karijeru završim tamo gde sam je i počeo, odnosno gde sam proveo sve najlepše trenutke. Biću na raspolaganju svima i daću sve od sebe da pomognem kako god i koliko god mogu, jer to je prevashodni razlog mog dolaska. Što se ove sezone tiče, ne bih da se služim standardnim frazama, ali Vojvodina uvek ima velika očekivanja i sigurno je da ne bih želeo ništa manje nego prošle godine", izjavio je Brkić, koji će u tekućoj sezoni nastupati u dresu sa brojem 17.

On je stigao u tim Nenada Lalatovića u trenucima kada je dosadašnji prvi golman Nikola Simić povređen, a Brkić ima 34 godine.

Prema specijalizovanom sajtu "Transfermarkt", Brkić je poslednji takmičarski meč odigrao 31. maja 2017. godine u dresu PAOK-a, u meču plej-ofa grčke Superlige.

Od tada do dana povratka u Vojvodinu prošlo je tačno 1218 dana, odnosno više od tri godine, a u karijeri je nastupao i za Proleter, Udineze, Sijenu, Kaljari i Karpi.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.