Optimizam!

MOŽEMO SA SVIMA, ZA RADOST NAVIJAČA: Mrkela otkrio očekivanja pred žreb

Autor Dušan Ninković

Sportski direktor srpskog šampiona je opušten pred izvlačenje kuglica.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda je na neutralnom terenu savladala predstavnika Jermenije, a to je ove sezone bilo dovoljno za grupnu fazu Lige Evrope. Po četvrti put u nizu, crveno-beli su u grupnoj fazi.

Sjajan učinak srpskog tima prokomentarisao je i Mitar Mrkela, operativac kluba koji je deo velikih rezultata poslednjih godina.

Kako se u Zvezdi gleda na današnji žreb? Nema Mrkela specifične želje pred žreb za koji će crveno-beli biti stavljeni u drugi šešir.

''Koga god da izvučemo, borićemo se i potruditi da budemo najbolji što možemo. Mislim da smo konkurentni u Ligi Evrope i da smo u stanju da obradujemo navijače'', zaključio je naš sportski direktor.

A što se tiče četvrte uzastopne grupne faze za srpskog šampiona, sportski direktor to vidi kao veliki uspeh. U Evropi je kontinuitet veoma važan.

''Ovo je veliki uspeh. Četvrta godina u nizu da smo deo Evrope u fudbalskom smislu i utisak je da postajemo redovni učesnici kontinentalnih takmičenja. Bićemo u drugom šeširu na sutrašnjem žrebu i to je još jedna stvar koja se promenila u odnosu na ranije godine. Čestitam igračima i stručnom štabu, lično sam još uvek pod utiskom svega što se desilo'', počeo je Mrkela.

Govorio je sportski direktor cveno-belih detaljnije i o meču od sinoć u kom je Crvena zvezda savladala Ararat rezultatom 2:1.

''Mogli smo da prelomimo utakmicu na vreme, ali smo primili gol i ušli u neizvesnost. Najvažnije je da smo pobedili i plasirali se u Ligu Evrope. Format je specifičan ove sezone i smatram da smo mogli bolje da prođemo da su se igrali dvomeči, pogotovo protiv Omonije. Kvalitetniji smo od njih, ali kad se igra jedna utakmica i to u gostima, onda je to teško'', rekao je nekadašnji fudbaler Zvezde.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.