da li preteruje?

ZA 300 GODINA ĆE SE PRIČATI O RONALDU, ON JE JEDINSTVEN: On i Pirlo su idealan spoj, dva fudbalska genija

Autor Pavle Knežević

Bivši saigrač prve zvezde i trenera Juventusa ubeđen je da će ovo biti sjajan spoj

O Kristijanu Ronaldu će se i za 300 godina pričati kao fudbalskoj ikoni, a sadašnji trener Andrea Pirlo mu idealno leži, ocenio je bivši saigrač dvojice zvezda.

Rui Košta je igrao sa Ronaldom u reprezentaciji, a sa Andreom Pirlom u Milanu, tako da je dobro upoznat sa kvalitetima i karakterom obojice.

Ovaj 48-godišnji fudbalski penzioner ocenjuje da su njih dvojica idealan par, jer niko ne razume bolje šta treba napadačima kao što je Ronaldo od kreatora igre kao što je bio Pirlo.

"Pričaćemo o Ronaldu i za 300 godina, on je jedinstven. Održavao je nivo sa različitim timovima u različitim ligama i u reprezentaciji. Ima 35 godina, osvajao je trofeje stalno. Kada sebi zacrta cilj, on ga ispuni. Pošto ga dobro poznajem, ubeđen sam da osim Skudeta želi da osvoji i titulu najboljeg strelca lige, što mu do sada nije polazilo za rukom", rekao je Košta.

Juventus je letos otpustio Mauricija Sarija posle samo jedne sezone, zbog slabih rezultata. Titula je osvojena, ali ona se "podrazumeva", tako da je trener platio cenu zbog ispadanja u osmini finala Lige šampiona. Osim toga, moglo se čuti i da je bio u napetim odnosima sa Ronaldom.

Pirlo je bio zamena koju niko nije očekivao, jer nije imao iskustvo vođenja prvog tima, ali Košta tvrdi da je njegovo fudbalsko znanje ono što je potrebno Ronaldu na terenu.

"Andrea je bio šampion i savršeno dobro zna kako razmišljaju veliki igrači. On zna šta je napadačima potrebno da zasijaju na terenu. Pirlo je kao igrač fenomenalno servirao napadačima i to mu je prednost u odnosu sa Ronaldom. A i, suprotno popularnom mišljenju, dvojica šampiona kao Kristijano i Pirlo rešavaju probleme, ne stvaraju ih. Oni su fudbalski geniji. Ubeđen sam da će Ronaldo dobro raditi sa njim, kao što je bilo i sa Zidanom, jer i on, kao i Andrea, zna šta treba napadačima", objasnio je Košta.

Prošle nedelje je protiv Rome dao oba gola za bod Juventusa.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.