KOŠTAĆE OKO 25 MILIONA

OVAKO ĆE IZGLEDATI NOVI "KARAĐORĐE": Kapacitet do 17.500 mesta, podzemna garaža, liftovi, a možda i HOTEL!

Autor Milutin Vujičić

Dugo se već priča da će Vojvodina dobiti novi stadion, a sada je objavljen i plan...

Izvor: MONDO/screenshot, NS Urbanizam/Screenshot

Prošlo je više od godinu dana od kada je iz FK Vojvodina najavljeno da će klub dobiti potpuno novi stadion, u pitanju je investicija vredna 25 miliona evra, ali od tada nije napravljeno mnogo konkretnih koraka...

"Ja vas molim samo da se dogovorimo hoćemo li da gradimo novi 'Karađorđe' ili nećemo", upitao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prošlog februara, pre pandemije korona virusa koja je definitivno stavila projekat na pauzu, a početkom februara su konačno objavljene izmene i dopune plana generalne regulacije za lokalitet stadiona "Karađorđe".

Izmenama i dopunama urbanističkog plana predviđeno je da istočni deo ima podzemni deo, prizemlje i još jedan sprat, dok će na zapadnom moći da ide šest spratova u visinu, piše "021.rs".

Kapacitet ostaje na ranijoj najavi - od 16 do 17,5 hiljada mesta - dok će bruto površina stadiona iznositi 41.500 kvadratnih metara. Ono što je posebno zanimljivo jeste da se u okviru sportskog objekta ostavlja mogućnost realizacije i poslovnog prostora - jedna od opcija je i hotel.

"Planom je određeno i na koji način će publika moći da pristupa tribinama stadiona, pa se tako saznaje da će novi objekat "Karađorđa" imati liftove, eskalatore, naravno, i stepeništa. Navodi se da se sa južne strane, iz pravca Bulevara oslobođenja, na plato i tribine juga pristupa pešačkim rampama i pasarelama, a sa severne strane 'otvorenim, natkrivenim monumentalnim stepeništem'. Planiraju se i četiri kolska pristupa objektu na približno četiri ugla objekta", navodi "021.rs".

Biće izgrađen i parking ukupnog kapaciteta od 550 mesta - tačnije u podzemnoj garaži biće ih 390, a u prizemlju još 160.

Prezentacija plana biće održana u utorak, 6. oktobra, u 10 časova, na Spensu.

(MONDO/021.rs)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.