PRED ZVEZDA - NAPREDAK

NA MARAKANI TIHO POSLE USPEHA: Samo MONDO na konferenciji Zvezde...

Autori Milutin Vujičić Dušan Ninković

"Imaju kvalitet i hoćemo da zadržimo pobedničku seriju i da potvdimo dominantnost".

Izvor: YouTube/screenshot - MONDO

Crvena zvezda je u četvrtak proslavila veliku uspeh - pobedom na Kipru protiv Ararata (2:1) plasirala se u grupnu fazu Lige Evrope, a dan kasnije saznala i rivale tokom evropske jeseni.

Ipak, uprkos tome, vladalo je interesovanje medija za prvi meč posle evropskog uspeha, protiv Napretka u Beogradu (nedelja, 18.00). Naime, samo je novinar MONDA prisustvovao konferenciji za medije, naravno uz kamermane i zaposlene u Crvenoj zvezdi.

I ovoga puta meč nije najavljivao šef stručnog štaba Dejan Stanković - prošle nedelje je pred medijima bio Nenad Milijaš, a ovoga puta je tu ulogu preuzeo drugi pomoćnik Nebojša Milošević.

"Bez obzira na umor i na to što se desilo pre dva dana nemamo vremena za tapkanje u mestu i okrećemo se utakmici protiv Napretka. Oni imaju bogatu tradiciju, renome u našem prvenstvu i oni trenutno nemaju rezultate kakvi su u skladu sa očekivanjima kluba. U maloj su krizi, tranzcionom periodu, ali imaju individualni kvalitet", kazao je Milošević i poručio:

"Imaju kvalitet i hoćemo da zadržimo pobedničku seriju i da potvdimo dominantnost".

Nekoliko puta tokom konferencije za medije Milošević je ponovio da se oseća umor kod igrača, koji idu na pauzu posle Napretka, ali je naglasio da to nije toliko fizički koliko mentalni umor.

"U profesionalnom sportu se podrazumeva. Ne mislim da fizički, samo na mentalni. Ostvarili smo dobar rezultat koji je bio prekretnica ove sezone i iziskuje mentalno pražnjenje. Od 17. oktobra do 16. decembra nas očekuje još 16 utakmica i to je značajan broj utakmica za dva meseca i to smo hteli i tome se radujemo. Kažemo im da uživaju u naporu koji omogućava privilegija da se takmiče na vrhunskom nivou. Sve ćemo učiniti da budu na nivou da mogu da odgovore zadatku", kazao je Nebojša Milošević uz poruku da je želja kluba da igraju proaktivni fudbal.

Probaće da takav stil nametnu u domaćem prvenstvu, zbog toga ne posustaju čak i prilikom ubedljivijeg vođstva, a nadaju se da će to moći i u Evropi protiv Genta, Hofenhajma i Slovana.

"U našem DNK je visoka ambicija, imamo respekt prema svima...", zaključio je Milošević.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.