To je jedina ispravna odluka

ZBOG NATO BOMBARDOVANJA 1999. LUKIĆ SE ODREKAO NOVCA I DOŠAO U RAT: O tome ne priča i razume kapitena Jermenije!

Autor Nikola Lalović

"Patriotizam se nosi, to je vaspitanje"

Dok besni rat između Jermenije i Azerbejdžana, svetom je odjeknula vest da je kapiten reprzeentacije Jermenije Vardazat Harojan odlučio da prekine svoju fudbalsku karijeru i ne potpiše ugovor sa grčkim AEL-om kako bi dobrovoljno otišao u rat. 

I u Srbiji je bilo takvih primera, a jedan od njih je primer Vladana Lukića, Član generacije Crvene zvezde koja je osvojila titulu šampiona Evrope 1999. godine odrekao se ugovora sa francuskim Mecom i vratio se u domovinu. 

On je tada bio dobrovoljac, a sada ističe da je potez kapitena reprezentacije Jermenije jedini ispravan. 

"Lični čin tog momka! Danas živimo u vremenu kada patriotizam nema neku vrednost. Za mene je to normalan gest jednog čoveka koji ima nacionalnu svest i ljubav prema otadžbini. Kada se jedna država nađe u takvoj situaciji u kakvoj je sada Jermenija, onda je na svakom pojedincu da odluči šta mu je činiti. Ponavljam za mene je to odluka Harojana sasvim normalna. I jedina ispravna", rekao je nekadašnji predsednik FK Crvena zvezda za Kurir.

U razgovoru sa Nešom Petrovićem i Lukićev nekadašnji saigrač iz Meca Nenad Jestrović se prisetio odlaska na ratište. Tada je Vladan Lukić bio u naponu karijere i odrekao se ogromnog novca!

"Sećam se da sam imao još tri i po godine ugovor s Mecom. Ali nebitno, to je bila moja odluka na koju sam ponosan. To je lični čin i i o tome ne pričam. Patriotizam se nosi, to je vaspitanje", naglasio je on. 

Izvor: MN Press

Nekadašnja velika nada srpskog fudbala, osvajač titule šampiona Evrope sa Zvezdom, u poslednje vreme imao je dosta zdravstvenih problema. Posle preživljenog infarkta se na sreću odlično oporavlja. 

"Zdravlje je najvažnije. Bogu hvala, sada je dobro. Nema nikakvih posledica, uživam u krugu porodice", završio je Lukić. 

(Kurir/Mondo)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.