BOMBA!

ZVEZDA ODBILA 2 MILIONA ZA KANGU: Stigla ponuda nakon samo 10 mečeva na "Marakani"

Autor Milutin Vujičić

Očekivana odluka ako se uzme u obzir da je doveden da bude nosilac...

Izvor: MN Press

Gabonski vezista Gelor Kanga vratio se ovog leta u Crvenu zvezdu kao slobodan igrač, a malo je falilo da već u istom prelaznom roku napusti stadion "Rajko Mitić".

Naime, njega je želeo da dovede turski Rizespor i ponudio je 2 miliona evra, međutim čelnici šampiona Srbije smatrali su da je neozbiljno da ga odmah prodaju pošto je doveden da bude nosilac, javlja portal "Mozzart Sport".

Kanga je za Zvezdu odigrao tek deset utakmica od dolaska iz Sparte i to je bilo dovoljno da stigne ponuda iz Turske, ali nedvoljno dobra da bi crveno-beli pristali.

U pitanju je isti klub koji je kupio Dušana Jovančića za 400 hiljada evra, i raspitivao se za Aleksu Vukanovića, međutim prioritet je bio Gelor Kanga s kojim nisu pregovarali kada je bio slobodan igrač, ali im se očigledno dopao u evropskim mečevima Zvezde.

Zanimljivo je da je sportski direktor Sparte, legendarni Tomaš Rosicki, rekao da nisu produžili ugovor sa Kangom jer mu je već 30 godina, a da "niko ne želi da ga kupi zbog mnogih mana".

Izgleda da su u Rizesporu zažmurili na njih i žarko su želeli da dovedu Gelora Kangu, međutim nisu uspeli u tome, ali prelazni rok i dalje traje, pa možda u Ljutice Bogdana stigne unosnija ponuda na koju neće moći da ostanu nemi.

Kanga je od povratka iz Češke za Zvezdu dao jedan gol - iz penala - i ima četiri asistencije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.