Ko će se pojačati?

IMA SRBA KOJI JOŠ TRAŽE KLUB: Za njih prelazni rok nije završen, mogu da potpišu bilo kada!

Autor Dušan Ninković

Mnogobrojni srpski fudbaleri će tek u narednim danima potpisati ugovore za sezonu koja je u toku.

Izvor: MN Press

Prelazni rok u Srbiji je završen! Zvanično, od ponoći, nema kupovine fudbalera, ni iz domaćih ni iz inostranih ekipa. Ali...

Naravno, postoji ali. Postoje fudbaleri iz Srbije koji još nisu našli angažman, pa bi možda mogli da pojačaju i neki domaći klub u narednim danima.

Ko su oni?

Među igračima koji nemaju tim se nalazi nekoliko bivših reprezentativaca, nekoliko igrača koji se u inostranstvu nisu najbolje snašli, a ima čak i mladih fudbalera koji još uvek važe za talente. Sve zajedno, jedna veoma šarena mešavina.

Listu onih najiskusnijih, a možda i najkvalitetnijih, predvode Dejan Lekić, nekadašnji napadač Crvene zvezde, Gojko Kačar koji je pažnju ksrneuo igrama u Vojvodini i Zdravko Kuzmanović, dugogodišnji član reprezentacije Srbije.

Što se tiče bivših fudbalera Crvene zvezde, na listi slobodnih agenata su trenutno Srđan Mijailović, Slavoljub Srnić, Milan Milanović, Slavko Perović, Darko Lazić...

Ima i Partizanovih bivših fudbalera koji nisu uspeli da pronađu klub do zatvaranja pijace. Tu su Alen Stevanović, Milan Radin, Lazar Ćirković, Nikola Gulan, Bojan Šaranov...

Svaki od njih bi, bez sumnje, bio veliko pojačanje za veći deo srpske Superlige. Pitanje je samo kako ih privući da se vrate u otadžbinu.

Najveću pomamu na tržištu bi mogao da napravi Đorđe Jovanović, nekada jedan od najtalentovanijih napadača u Evropi. Mladi fudbaler je juče raskinuo ugovor sa Kadizom, a sada je slobodan u izboru nove sredine. On ima 21 godinu i na njemu bi klub koji ga dovede mogao lepo da zaradi u budućnosti, ukoliko se nekadašnji fudbaler Partizana razigra.

Probleme sa ugovorima ne bi trebalo da imaju Filip Kusić (24), koji je prethodne sezone igrao u drugoj ligi Nemačke i Uroš Stamenić (23), doskorašnji fudbaler Zlatibora, a ranije igrač Vojvodine, Borca iz Čačka i Proletera. Slično je i sa Milanom Lazarevićem (23), koji je slobodan nakon raskida saradnje sa Radom.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.