GDE JE ZAPELO?

ZAŠTO ZVEZDA (JOŠ) NIJE PRODALA BENA: Transfer "visi", ali na "Marakani" ne brinu zbog OVOG razloga!

Autor Milutin Vujičić

Crveno-beli u idealnoj pregovaračkoj poziciji, iako nisu zaradili očekivani novac ovog leta...

Izvor: MN Press

Crvena zvezda do zimskog prelaznog roka neće dovoditi pojačanja, ali to ne znači da u međuvremenu neće biti promena u igračkom kadru.

S obzirom na to da je "pijaca" otvorena u još nekim zemljama, poput onih u Aziji, neće biti iznenađenje ako u narednim nedeljama bude odlazaka. Najbliži selidbi u inostranstvo je El Fardu Ben koji je velika želja Vladana Milojevića.

Informacija o odlasku napadača sa Komorskih Ostrva pojavila se još sredinom septembra, očekivalo se da Ben ode kada se završe kvalifikacije, ali posao je i dalje daleko od završenog.

Prema informacijama koje ima MONDO, Ben će lako dogovoriti uslove sa Al-Ahlijem, čak bi i Zvezda razmislila da smanji svoj zahtev od 2 miliona evra, ali problem predstavlja dinamika isplate koju zagovara saudijski klub.

Arapi žele da obeštećenje plate u nekoliko rata i Zvezda ne pristaje na takav dogovor, nego želi da se sve plati u kešu... Eventualno najveći deo odmah, a manji kasnije.

Pregovori su trenutno u fazi mirovanja, ali trebalo bi očekivati da Al-Ahli ispuni želju Vladana Milojevića koji je već jednom podigao glas i zapretio ostavkom zbog nedovoljnih investicija u igrački kadar, a dobro je poznato da mu je El Fardu Ben jedan od omiljenih igrača.

Sarađivali su u Panioniosu i Zvezdi, mogli bi i u Al-Ahliju, a rok za dogovor je 6. novembar, što šampionu Srbje ostavlja odličnu poziciju za pregovore.

U tom periodu Zvezdi sledi "večiti" derbi, ali i čak tri utakmice grupne faze Lige Evrope, pa neće biti iznenađenje ako dva kluba budu čekala poslednji dan kako bi se transfer završio. Ovoga puta Zvezda sigurno neće ponoviti grešku od prošlog leta kada nije registrovala Bena za UEFA takmičenja, pošto se očekivao njegov transfer u Emirate...

Zvezda je ovog proleća produžila ugovor sa Benom do 2023. godine, a od dolaska pre dve i po godine na "Marakanu" odigrao je 97 mečeva i zabeležio 53 gola i 25 asistencija.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.