lepo pojačanje

PARTIZAN SE POJAČAO NA DESNOM BEKU: U seniore prekomandovan omladinac koji je već "kupio" Grobare (VIDEO)

Autor Pavle Knežević

Dragan Bojat je od danas opcija na desnom beku

DRAGAN BOJAT, mladi U16 fudbaler Srbije, u SC FSS. Stara Pazova, 18.02.2019. foto: Nebojsa Parausic Fudbal, Portret
Izvor: MN Press

Partizan je dodatno pojačao konkurenciju u odbrani. Nakon što je završen prelazni rok, a crno-beli bili vrlo zaposleni u njegovom finišu, sada se ojačava odbrana i to na najslađi način – iz omladinskog pogona.

Trener Aleksandar Stanojević prekomandovao je, naime, Dragana Bojata iz omladinskog pogona u prvi tim. U pitanju je 17-godišnji talentovani defanzivac, koji bi trebalo da ojača konkurenciju na osetljivoj poziciji desnog beka.

Poslednje pojačanje Partizana je Žan-Kristof Baebek, koji je sinoć sleteo u Beograd. On je zamena Umaru Sadiku u napadu. Klub iz Humske ojačao je sredinu terena Milošem Jojićem i Filipom Holenderom, odbrana (i bonusi) jači su za Svetozara Markovića na štoperu, zatim Ivanom Obradovićem na levom beku, kao i Aleksandru Miljkoviću na desnom.

Ali, popularni "Miljkon" nije tu imao pravu zamenu do danas. Bojat bi trebalo da bude opcija više posle odlaska Nemanje Miletića u Saudijsku Arabiju. Tu poziciju "krpio" je Aleksandar Lutovac, koji ipak nije primarno defanzivac.

Bojat će biti ubedljivo najmlađi u sastavu, ali ne bi trebalo da ima problema sa prilagođavanjem. Letos je već iskusio intenzitet treninga u seniorskom pogonu, kada ga je Savo Milošević nagradio početkom priprema, pa je momak iz Zrenjanina radio sa ekipom pre odlaska na Zlatibor.

Navijači ga pamte po majstoriji u derbiju mladih selekcija Partizana i Crvene zvezde:

Dragan Bojat gol u derbiju
Izvor: YouTube/Superior Sport Serbia

Prisustvo Dragana Bojata u prvom timu pokapa se sa idejom Aleksandra Stanojevića da u timu ima što više igrača poniklih u školi Partizana, kako bi mogli pridošlicama da objasne šta znači težina dresa i grba kluba, na čemu je insistirao od svog povratka.

(Mondo/Mozzartsport)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.