"NISAM 100% SPREMAN"

UČIO ME ZLATAN SRPSKI, ALI NIJE ZA JAVNOST: Bajbek stigao u Partizan i već oduševio!

Autori Milutin Vujičić Nebojša Marković

Možemo samo da pretpostavimo šta je u pitanju...

Partizan je predstavio novog napadača - Žan Kristofa Bajbeka!

U pitanju je Francuz koji stiže kao slobodan agent i potpisao je ugovor na tri godine, a imaće težak zadatak da odmeni Umara Sadika, najboljeg strelca crno-belih iz prethodnog perioda, koji se preselio u Španiju u višemilionskom transferu.

"Nisam znao mnogo o Partizanu, ali sam čuo sve najlepše. Znam ih iz Evrope, a s kim god sam razgovarao u Partizanu - rekli su mi blago tebi", kazao je Bajbek na promociji.

"Rekli su mi uživaćeš i u gradu, a navijači su takođe sjajni..."

Njega je u Humsku doveo bivši saigrač iz Pari sen Žermena, Milan Biševac, koji mu je sada agent, a dobro je poznato da je bivši reprezentativac Srbije ostavio dubok trag na drugom kraju Topčiderskog brda. Sticajem okolnosti prva utakmica Baebeka mogla bi da bude baš u derbiju!

"Čuo sam za derbi od Biševca, ima još desetak dana da se spremim, upoznat sam derbijem kao pojmom kod nas i znam da je značajan", rekao je Bajbek.

"Odluka je bila brza, rekao mi je Biševac mnogo stvari o klubu i navijačima, ubedio me je da je to dobro mesto za mene. Pričao sam i sa bratom i odluka je brzo doneta... Upravo mi je Biševac bio veoma značajan kad sam bio u Parizu, posebno van terena", dodao je Francuz i potom se osvrnuo na svoju trenutnu formu po dolasku iz Utrehta.

"Poslednji meč igrao sam još u februaru u Holandiji, kada je bio kraj sezone, a posle toga sam individualno radio što je drugačije nego sa saigračima. Nisam 100% spreman, ali ću probati što pre da budem spreman".

Koji su to kvaliteti koji navijači mogu da očekuju od njega?

"Brzina, udarac i igra obema nogama zbog čega sam zahvalan mlađem bratu koji me je to terao kada sam bio mlađi, a istakao bih i tehniku", naveo je Bajbek.

Njegove kvalitete poznaje Željko Petrović koji je istakao i da je imao dosta pehova s povredama...

"U dobrom sam stanju. Taj period je prošlost za mene. Od tada sam sve više igrao i drugi deo sezone u Holandiji je prekinula pandemija i to mi je čak i pomoglo da rešim probleme. Pričao sam već sa Stanojevićem i medicinskim timom i zdrav sam".

Raspoloženi napadač iz Francuske je kazao da poznaje brojne srpske fudbalere, ali da zna i neke srpske reči, međutim da nisu baš za javnost.

"Što se tiče srpskih reči, čuo sam od Zlatana, ali nisu za ovu priliku. Znam dobro i Milinković-Savića i Tadića i mnoge druge, mislim da Srbija ima sjajnu reprezentaciju…", kazao je Bajbek uz poruku da mu je Maki Banjak već poželeo dobrodošlicu u porodicu.

Izvor: MONDO/Nebojša Marković

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.