zna se!

DOŠAO IZ PARTIZANA, A SAD ĆE DATI SVE DA GA POBEDI: Crno-beli? Nema tu sentimentalnosti!

Autor Pavle Knežević

A ambicije ostaju iste - vrlo visoke

Izvor: MN Press

Radnički je u poslednje tri utakmice osvojio samo bod, popio je "petardu" od Voždovca i sada je sedmi na tabeli, što su rezultati koji se više ne tolerišu na Čairu.

Otišao je Radoslav Batak, vratio se Milan Đuričić "Đumi" posle tri godine i odmah primetio razliku u klubu u odnosu na period kada je on bio tu.

"Đumi" je jedan od tvoraca generacije koja je 2013. godine postala omladinski prvak Evrope.

"Radnički je sada u mnogo drugačijoj situaciji nego što je bio pre tri godine, kada sam ja radio ovde. Situacija je daleko bolja, klub je stabilan i organizovan i sa zadovoljstvom sam prihvatio poziv da ga preuzmem. Za mene je Radnički izazov. Već sam odradio jedan trening sa ekipom, ja te igrače uglavnom poznajem i neće mi biti teško da ih uvedem u svoj sistem", rekao je Đuričić.

Nije tu bilo mnogo priče.

"Jedina moja poruka na tom treningu je bila da je tim najvažniji pojedinac u ekipi i nadam se da su fudbaleri to shvatili. Što se tiče očekivanja, ja ne želim ništa da obećavam. Jedina stvar koja mene zanima je da Radnički igra dobar fudbal. Tako sam se ponašao prošli put ovde u Nišu, a tako ću i sada. Ciljevi su maksimalni, a koliko ćemo moći, ostaje da se vidi", rekao je Đuričić.

Pošto je u toku reprezentativna pauza, Radnički će narednih pet dana provesti na mini pripremama, posle čega se nastavlja takmičenje, sa dobro poznatim ambicijama: što dalje u kupu i jedno od prva četiri mesta na tabeli.

"Radnički je na tom planu malo zaostao zbog rezultata  u prethodna tri kola, ali smatram da tu borba tek sledi i da imamo i više nego dovoljno vremena da se ravnopravno upustimo u tu trku. Moram da istaknem da je moj prethodnik Radoslav Batak radio ovde dobar posao, ali moje mišljenje je da prosto nije imao sreće u prošla tri meča", kaže Đuričić.

Đumi debituje za 10 dana protiv Napretka u Kruševcu, a potom će Radnički dočekati Partizan, u kojem je on donedavno radio kao asistent Sava Miloševića.

"Mi ćemo u svakom meču ići na pobedu. Nema tu nikakvih sentimentalnosti. Meni je u Partizanu bilo lepo, uradili smo ozbiljne stvari, pre svega u Evropi, ali ja sam sada trener Radničkog i učiniću sve što je do mene da mi tu utakmicu rešimo u svoju korist", završio je Đuričić.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.