Tek na proleće

ZVEZDA ĆE ČEKATI LIGU ŠAMPIONA: UEFA pomerila takmičenje za omladince!

Autor Dušan Ninković

Elitni evropski fudbal ne počinje kako je najavljeno.

Izvor: MN Press

Prethodne dve sezone su se mladi fudbaleri Crvene zvezde, na račun njihovih starijih kolega, direktno plasirali u Ligu šampiona. Odmah u grupnu fazu!

Sada je situacija drugačija, trebalo je da igraju šampionsku stazu i mečeve na ispadanje. Ali, to će morati da sačekaju.

Evropska kuća fudbala je odlučilazda Liga šampiona za omladince počne tek narednog marta.

UEFA je odluku obrazložila time da je u ovom trenutku neizvodljivo da se organizuje takmičenje, kao i da je teško da mladi igrači putuju u druge zemlje, zbog aktuelne situacije sa korona virusom.

Sve to znači da će dečaci Crvene zvezde rođeni 2003. godine, koji će u elitnom juniorskom takmičenju, biti daleko najmlađa ekipa, do kraja polusezone nastupati samo u granicama Srbije. Ujedno, imaće više vremena da se pripreme za Evropu, kao i da se tokom zimske pauze, eventualno dodatno pojačaju, ukoliko Marko Neđić tako proceni.

U skladu sa donetom odlukom, promenjen je i format takmičenja, pa više neće biti grupne faze, već će se odmah igrati jedan meč po sistemu eliminacije. Za sada je situacija takva da će timovi i dalje ostati podeljeni na - juniorske ekipe čiji seniori igraju Ligu šampiona i osvajače omladinskih liga, te da će se ukrstiti tek u šesnaestini finala.

Omladinci koji su prethodne sezone osvojili titulu u Srbiji će tako moći da se susretnu sa osvajačima liga iz ukupno 31 države, a najzvučniji rivali su: Selta, Anže, Genk, AZ Alkmar, Sparta Prag, Glazgov Rendžers...

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.