Znate li za njega?

DA IGRA PROTIV ROĐENE MAJKE, ŠUTNUO BI JE: Talentovanog Srbina Englezi brutalno opisali i najavili mu sjajnu karijeru!

Autor Nikola Lalović

Engleski Gardijan izabrao je i jednog Srbina među 20 najtalentovanijih igrača u Premijer ligi.

Izvor: MN Press

Engleski Gardijan svake godine bira 20 najtalentovanijih fudbalera mlađih od 18 godina u Premijer ligi. I ranije su Englezi znali da na ovu listu uvrste ponekog igrača iz Srbije, kao što je bio slučaj sa Ivanom Ilićem 2017. godine. 

Sada je izašla lista za 2020, godinu i na njoj je i vezista Sautemptona Goran Babić. On je rođen 7. oktobra 2003. godine, a Sautemtpon ga je doveo iz Brentforda. 

 Opis njegovih igračkih karakteristika na sajtu Gardijana je i više nego brutalan. 

"Kako saznajemo od jednog insajdera iz Sautemptonove omladinske akademije Babić bi "šutnuo rođenu majku da igra protiv nje". Prošle godine je igrao kao "desetka" jer se dobro snalazi sa loptom u nogama, ali je od tada uzeo više udela u defanzivi i sada više igra kao "osmica". Babić voli da startuje i voli da pobedi", piše u obrazloženju odluke Gardijana. 

Ipak, njegov ofanzivni doprinos ekipi nije mali. Na tri meča u juniorskoj Premijer ligi dao je dva pogotka, a predviđa mu se lepa karijera. 

"Podseća na Džejmsa Vord-Prausa zbog dobrog izvođenja prekida i zbog načina na koji ulazi u kazneni prostor. Sjajno je počeo sezonu u omladinskom timu", navodi Gardijan. 

Da li bi Srbija posle Dušana Tadića i Filipa Đuričića mogla da ima još jednog vezistu u Sautemptonu?

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.