VREME JE!

"ORLOVI", NORVEŠKA IMA SVOJE MANE: Sve karte bacaju na Holanda, ali šansu Srbije vidim u dve stvari!

Autor Nebojša Marković

Nekadašnji fudbaler Partizana "skenirao" večerašnjeg rivala Srbije.

Reprezentacija Srbije večeras igra prvu od potencijalno dve ključne utakmice za plasman na Evropsko prvenstvo!

Posle šest i po meseci čekanja u odnosu na prvobitno određeni datum, Srbija večeras gostuje Norveškoj u Oslu!

Poznato je i u kom bi sastavu "orlovi" trebalo da zaigraju u glavnom gradu skandinavske zemlje, a pobeda protiv Norvežana značila bi finale baraža narednog meseca i to u Beogradu.

Da bi se došlo do meča protiv Škotske ili Izraela, potrebno je pobediti selekciju koja je u usponu i ima dosta mladih i talentovanih fudbalera.

Ipak, Srbija i te kako ima svoju šansu na tom meču i to misli i Bojan Zajić.

Nekadašnji fudbaler Partizana, Obilića i Napretka, a sada pomoćni trener u norveškom Sandnesu, govorio je za "Večernje novosti" o kvalitetima i manama reprezentacije Norveške.

"Oni sve karte bacaju na Halanda i Sorlota, i ubeđen sam da će Lagerbek sa njima dvojicom u postavi izaći na teren protiv "orlova". Teško da će odstupiti od formacije 4-4-2, koja mu je donela uspeh protiv Severne Irske, bez obzira na to što oni po kvalitetu nisu slični Srbiji ili Austriji", kaže Zajić za "Novosti".

Najveća mana Norvežana trebalo bi da je njihova odbrana.

"Deluje mi da kao i mi, imaju nešto "tanju" zadnju liniju. Štoperi Reginilsen i Ajer su spori igrači, a nemaju preteranog kvaliteta ni na levom boku. Jedino je desni bek Elabdelui opasan iz te četvorke, poznat je po ubacivanjima u napad, i njega bi trebalo da zatvorimo. Ali, definitivno vidim šansu Srbije u nešto tromijoj odbrani Norveške, kao i o činjenici da njihovi mladi igrači nemaju toliko iskustva u ovakvim utakmicama."

Zajić poručuje da, ipak, nikome ne bi davao veću šansu pre početka meča.

"Očekujem tvrdu i tešku utakmicu, šanse su 50:50. Nije isključeno da jedna greška odluči pobednika. Norvežani ulaze jako oprezno u susret, poštuju nas, i uzdaju se u mladalačku energiju njihovih zvezda. Austrija je u prošlom ciklusu pokazala kako sa njima treba da se igra", ističe srpski stručnjak.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.