OSTAO U KLUBU

OTKUD VAMA DA SMO HTELI NINKOVIĆA? "Džigi" izbegavao pripreme da bi ga prodali, oni ga nisu ni uzimali u obzir

Autor Nebojša Marković

Biće tamo i u sezoni 2020/21.

Izvor: MN Press

Nikola Ninković se dovodio u vezu sa nekoliko klubova, sa eventualnim povratkom u Seriju A, ali na kraju se ništa od toga nije dogodilo.

Srpski fudbaler je ostao tamo gde je bio i prošle sezone, u redovima Askolija.

Ipak, zanimljivo je šta se sve događalo u prethodnom periodu, naročito sada, nakon izjave tehničkog direktora Verone.

Ovaj klub iz Serije A je najviše bio dovođen u vezu sa kupovinom "Džigija" Ninkovića, a pominjalo se da bi hrvatski stručnjak Ivan Jurić mogao da tako napravi pravu malu balkansku koloniju u svom timu. U priči je navodno bio i Krotone.

Međutim, ispostavilo se da su to samo novinarske priče, a zbog svojih poteza prethodnih nedelja i meseci, bivši igrač Partizana bi mogao da ispašta.

Ninković je bio rešen da napusti Askoli i preseli se u Seriju A, pa je tako izbegavao da se pojavi na pripremama, a onda čak i na početku sezone. Na kraju je sve to bilo uzalud.

"Nikada nismo tražili Ninkovića. Njegov agent ga je ponudio nama, u predloženoj zameni za Pućarelija, ali mi smo to odbili. Jednostavno, Ninković nije tip igrača koji nam je potreban, uz svo poštovanje njegovih kvaliteta", rekao je Đorđo de Đorđis, tehnički direktor Verone.

Sada se postavlja pitanje kako će Ninković rešiti problem u Askoliju, za koji je, ruku na srce, prošle sezone zaista igrao dobro, ali je ponovo pokazao i "drugu stranu" svog karaktera.

On sa Askolijem ima ugovor do narednog leta, kada bi mogao da postane slobodan igrač.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.