PORUKA SELEKTORA!

IZGLEDA DA NAM JE BOG POMOGAO OKO HOLANDA: Tumbaković poručuje da najbolji Norvežanin nije imao šansu!

Autor Milutin Vujičić

Od hit izjave do "zaključavanja" vunderkinda Norvežana.

Ljubiša Tumbaković bio je zadovoljan posle velike pobede Srbije u polufinalu baraža za Evropsko prvenstvo protiv Norveške, ali kao što je i do sada govorio - to nije presudan meč, pošto je potrebno preskočiti još jednu stepenicu za plasman.

To će biti Škotska, i to 12. novembra u Beogradu, a ako budemo igrali kao večeras u Oslu, ne bi trebalo da strahujemo da ćemo kiksnuti.

"Utiske ćemo da presložimo sutra… Pripremamo se sedam meseci za ovaj meč, izgledalo je da će da bude lakše u jednom trenutku kako smo igrali. I ovako je slatko, mada smo mogli da rešimo u devedeset minuta", kazao je Ljubiša Tumbaković za televiziju "Nova S" posle meča.

"Mnogo truda smo uložili, promenili smo model, sve se to dešava u kratkom periodu, a mi treba da napravimo neku prepoznatljivost. To su i disciplina, htenje i sve ostalo, drago mi je da ste to svi prepoznali. Na miru ću pogledati utakmicu već večeras, sutra je novi dan, idemo sad na Mađare i Turce, pa ulazimo na naš osnovni cilj da dobijemo finale i odemo na EP".

Srbija je pobedila golovima Milinković-Savića, i imala pregršt šansi uz to, dok su na drugoj strani Norvežani postigli jedan gol i imali još samo jednu priliku.

"Verujem u Boga i Bog će nam pomoći da sačuvamo Holanda", kazao je Tumbaković pred meč u Oslu i time izazvao različite reakcije, dok je posle meča hvalio svoje fudbalere koji su uspeli da onemoguće zvezdi Dortmunda da se razigra kao što ume.

"Pokazali smo kompaktnost i pokazali su da mogu protiv najboljih u Evropi. Mnogo se očekivalo od njega, a nije ušao u šansu. To je veliki pomak", zaključio je selektor.

Za plasman na EURO2020 igramo protiv Škotske već 12. novembra u Beogradu.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.