MAESTRO!

DA, SERGEJ VREDI 100+ MILIONA: Srbija se konačno uverila u to u Oslu!

Autor Milutin Vujičić

Teško da je iko mogao da pretpostavi da će baš SMS odlučiti meč godine, ali jeste...

Već godinama je Sergej Milinković-Savić (25) jedan od najboljih vezista sveta, ali nikako to nismo videli u dresu reprezentacije Srbije...

Prvo je Slavoljub Muslin odbjao da ga pozove, iz razloga koje nikad nismo saznali, potom je SMS dugo tražio svoje mesto u sistemu Mladena Krstajića, odigrao je pristojno samo protiv Kostarike, a onda se u najboljem mogućem svetlu predstavio protiv Norveške.

Počeo je meč sa klupe, ušao u 80. minuta, a u roku od 120 sekundi sve se promenilo. Prvo je izborio faul nakon kog je dao gol, da bi pobedu potvrdio majstorskim lobom u 102. minutu.

"Iskreno ne mogu da dođem sebi što sam prvi gol dao na ovako teškoj utakmici, pa posle i drugi. Srećni smo, ali znamo da nas čeka još", kazao je kratko Sergej Milinković-Savić za televiziju "Nova S" posle meča u Norveškoj.

Ako je neko sumnjao da vezista Lacija vredi 100+ miliona, koliko već dugo traže Lotito i Kežman za njega, mogao je da se uveri nakon njegove briljantne partije na "Ulevalu".

"Želeo sam da šutiram, bio sam u dobroj situaciji da šutnem, svaki igrač bi tako uradio na mom mestu", pojasnio je SMS dilemu da li je bilo namere kod gola kojim je doneo pobedu reprezentaciji Srbije i doveo je na korak od plasmana na EP.

Videćemo da li će biti u startnoj postavi protiv Škotske u Beogradu (12. novembar), a deluje da mu sada i ova uloga u reprezentaciji odgovara.

"To je bila selektorova taktika da krenem s klupe i uđem, ispostavilo se da tako treba".

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.