Kopačke o klin

ZVEZDA JE OSTALA NEOSTVARENI SAN: Završio karijeru, a nije zaigrao u Srbiji!

Autor Dušan Ninković

Dosta je, nakon 16 godina.

Izvor: MN Press

Nekada čudo od deteta, igrač za kog se otimaju bogati evropski klubovi, a kasnije važan šraf Antićeve Srbije.

Zdravko Kuzmanović (33), dugogodišnji reprezentativac Srbije, odlučio je da završi fudbalsku karijeru.

Verovatno bi ona bila i daleko bogatija da nije bilo povreda koje su ga ometale, ali i ovako može da se pohvali mnogobrojnim partijama na najvišem nivou.

Igrao je Kuzmanović na Mundijalu, u Ligi šampiona, Ligi Evrope, Seriji A, Bundesligi...

Bio nekoliko puta blizu Crvene zvezde, koja ga je želela, ali do dogovora nikada nije došlo.

''Moj san je Crvena zvezda, ali... Šta igrač želi, a šta je realnost, nije to isto. Volim Zvezdu'', rekao je Kuzmanović jednom prilikom.

Zdravko se od fudbala oprostio na Instagramu:

''Dragi prijatelji, došao je trenutak da kažem 'zbogom' fudbalskoj karijeri. Prethodnih 16 godina su mi bile najlepše u životu, sa mnogo izazova, ali ne bih menjao ništa od toga. Ostavljao sam srce na terenu kad god sam igrao, a sada je vreme da krenem dalje. Hvala vam svima za podršku i ljubav, posebno menadžeru Milanu Kačaru. Počinje novo poglavlje mog života. Biću kod kuće za svaki Božić, za svaki rođendan i provodiću kvalitetno vreme sa porodicom'', napisao je Kuzmanović.

Vezista je u karijeri nosio dres Bazela, a zatim Fiorentine, Štutgarta, Intera i ponovo Bazela, odakle je išao na pozajmice u Udineze i Mlaagu.

Sa reprezentacijom Srbije je učestvovao na Mundijalu u Južnoj Africi 2010. godine. Ukupno je 50 puta nastupio za Srbiju, a ranije u karijeri je bio mladi reprezentativac Švajcarske.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.