Kontroverzno!

''ŠAMPIONA SRBIJE BIRAJU NA PREDSEDNIČKIM IZBORIMA'': Otišao iz Superlige pa opleo po našem fudbalu!

Autor Dušan Ninković

Igrao je za Metalac i Radnički, a medijima u svojoj zemlji je pričao o Srbiji.

Izvor: MN Press

Nekadašnji fudbaler Radničkog iz Niša, koji je sa tim timom odigrao jednu od najboljih sezona u klupskoj istoriji, danas nastupa daleko od Srbije.

Taras Bondarenko više nije u našem fudbalu, ali je za medije u Ukrajini govorio o Superligi. I izneo neka veoma kontroverzna mišljenja.

Nekadašnji defanzivac tima iz Niša, koji je pre toga igrao i za Metalac iz Gornjeg Milanovca, sada nastupa u Kazahstanu, ali se Srbije dobro seća.

U razgovoru za ukrajinski portal sport.ua pričao je o našem fudbalu. O svojoj najuspešnijoj sezoni u Srbiji, 2018/19, u kojoj je bio vicešampion sa Radničkim, rekao je...

''Bila je to najbolja godina za moju karijeru. Nisam imao dovoljno vremena da uživam u svemu što sam postigao. Nikakvo iznenađenje nije što smo bili bolje plaisrani od Partizana, jer smo u međusobnim duelima bili kvalitetniji od njih.''

A o borbi za titulu protiv Crvene zvezde:

''Ja se šalim da u Srbiji šampiona biraju na predsedničkim izborima. Onaj za koga predsednik navija bude prvi tokom njegovog mandata. Naravno, nisam ozbiljan, to je samo šala'', rekao je Ukrajinac.

Defanzivac koji je pod komandom Nenada Lalatovića često igrao i u veznom redu nije želeo da govori o razlozima za napuštanje srpskog fudbala, a kratko je pričao i da je atmosfera koja se stvara o srpskim navijačima preuveličana.

Ipak, o Superligi ima dobro mišljenje.

''Uvek je zanimljivo, nikada ne znate ko će izboriti Evropu, ko će ispasti iz lige. Stalno se nešto dešava. Možda je jedini problem što Crvena zvezda prelako osvaja šampionske titule, bez konkurencije su poslednjih godina. Jedini teži zadatak im je derbi protiv Partizana'', zaključio je Taras Bondarenko.

Ukrajinski fudbaler je pomenuo i da je srpski naučio za svega nekoliko meseci, kao i da je saradnja sa Nenadom Lalatovićem bila odlična, a da sadašnji trener Vojvodine često voli da pomene sve uspehe koje je napravio kroz karijeru.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.