Furija rutinski, Nemci se namučili

NEMCI DO POBEDE TEK U TREĆEM KOLU: Podmlađenoj "furiji" dovoljan gol za trijumf!

Autor Nikola Lalović

Odigrano je još jedno kolo Lige nacija, a u Ligi A pobede su ostvarile Nemačka i Španija.

Posle dva remija u prve dve utakmice reprezentativci Nemačke došli su do svoje prve pobede u ovogodišnjoj Ligi nacija. U okviru Lige A savladali su Ukrajjinu sa 2:1. 

Prvi pogodak je delo defanzivaca pošto je Antonio Ridigerasistirao Matijasu Ginteru u 20. minutu za 1:0. Nemačka je nastavila da dominira i posle postignutog gola, ali su na drugi pogodak morali da čekaju do drugog poluvremena.

 Na samom startu drugog dela igre u 49. minutu vođstvo je duplirao vezista Bajerna Leon Gorecka. On je iskoristio grešku odbrane Ukrajine i povisio na 2:0. 

Do kraja meča suđen je penal za domaćina, a Ruslan Malinovski ga je iskoristio u 77. minutu. Ipak nije domaći tim mogao bolje i poražen je. 

U drugom meču Grupe 4 Španci su savladali Švajcarsku 1:0. Podmlađeni sastav "furije" sa Ansuom Fatijemkao glavnom zvezdom dominirao je u ovom meču, ali je na kraju postigao samo jedan gol. 

Proradila je u 14. minutu baskijska veza, pa je tako Mikel Merino asistirao Mikelu Ojarzabalu za gol koji je doneo sva tri boda Špancima. 

U Grupi 4 Španija sada ima sedam bodova, Nemačka pet, Ukrajina tri, dok je Švajcarska poslednja sa samo jednim bodom. 

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi