Zamalo da ga "ukradu"

ODUŠEVIO NA DEBIJU U OSLU: Zamalo je završio u reprezentaciji BIH, ali onda se pojavio Veljko Paunović!

Autor Nikola Lalović

Igrao je umesto Filipa Kostića i na sjajan način zamenio fudbalera Ajntrahta.

Izvor: MN Press

Mihailo Ristićje svoj debi za reprezentaciju Srbije imao na prijateljskom meču sa Katarom, dok je selektor bio Slavoljub Muslin. Ipak, poraz od 3:0 od azijske selekcije malo ko pamti. 

Njegov debi na zvaničnim mečevima će se svakako pamtiti i prepričavati. Ubačen je u vatru umesto Filipa Kostića i odigrao je sjajno po levom boku. A Srbija je dobila još jednu odličnu opciju, kako defanzivno tako i ofanzivno. 

 Ipak, vrlo je lako moglo da se desi da ovaj talentovani fudbaler nastupi za Bosnu i Hercegovinu. U jednom intervjuu iz 2014. godine, otkrio je kako se predomislio. 

"Zvali su me iz Sarajeva i praktično je sve bilo dogovoreno. Trebalo je da odigram jedam meč za Zvezdu i da nakon njega krenem u BiH. Tata me je čekao napolju. U svlačionici, posle meča, prišao mi je direktor Zvezdine omladinske škole Srđan Vasiljević i rekao: ''Mali, požuri. Čeka te neko ispred'.' Bio je to selektor Paunović", otkrio je tada Ristić. 

Želja da nastupi za Srbiju nije bila upitna. Tih dana je Ristić tek ulazio u prvi tim Zvezde i malo ko je znao za njega. Ipak, Paunović je još jednom dokazao kakav je stručnjak i "kaparisao" ga je.

"Pitao me je da li želim da igram za Srbiju. Bez dvoumljenja sam pristao. Da je kojim slučajem bilo - Srbija ili Republika Srpska, onda bih razmislio. Ovako, dileme nije bilo i drago mi je zbog toga", ispričao je tada Ristić.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.