DOKAZUJE SE

ON JE OTKROVENJE SRBIJE PRED MEČ GODINE: Turska treba da nam bude škola, punim snagama na Škotsku!

Autor Nebojša Marković

Filip Đuričić je odigrao još jedan dobar meč za Srbiju.

Ako oktobarske mečeve reprezentacije Srbije posmatramo kroz prizmu individualnih partija i igrača koje je Ljubiša Tumbaković koristio, Filip Đuričić je novo otkrovenje u selekciji "orlova".

Njegov talenat nikada nije bio dovođen u pitanje, a posle Norveške, ofanzivac Sasuola je i u Turskoj (2:2) pokazao da na njega u budućnosti može da se ozbiljno računa.

Dugo se Srbija oslanjala samo na kvalitete Dušana Tadića iza uvek pouzdanog Aleksandra Mitrovića, a sada se te opcije čine daleko većim.

Sergej Milinković-Savić je sa tri pogotka u sedam dana pokazao koliko će biti važan za "orlove" u godinama koje slede, dok je Đuričić ponovo bio jedan od najboljih na terenu iako nije imao direktan učinak u vidu golova ili asistencija.

"Mislim da smo odigrali dobro, igrali smo u ritmu kao protiv Norveške. Ovaj protivnik je za nijansu kvalitetniji, ali imali smo mnogo šansi koje smo propustili. Vidi se pomak u odnosu prema igri, što je najbitnije. Imamo cilj, to je Evropsko prvenstvo i ova dva propuštena boda treba da nam bude škola za taj najvažniji meč", rekao je Đuričić za "Sportklub" nakon meča sa Turskom.

Đuričić ipak nije sebe hteo da ističe u prvi plan, iako je i on imao velike zasluge za jedanaesterac koji je "zaradio" Milinković-Savić, a iskoristio Mitrović.

"Ovo je ipak reprezentacija, pojedinac je manje bitan. Drago mi je da sam se nametnuo, polako pokazujem šta mogu i zadovoljan sam kako sam igrao. U nekim situacijama sam mogao za nijansu bolje, ali idemo sada korak po korak, da budemo najbolji u meču sa Škotskom. Imamo kvalitet i mislim da ljudi polako počinju da veruju u nas. Punim snagama na Škotsku", zaključio je Filip Đuričić.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.