TO JE TO!

DESETKA U FUDBALU VIŠE NE POSTOJI: Venger objasnio zašto su igrači kao Ozil prošlost!

Autor Milutin Vujičić

Nedostajaće nam takvi igrači...

Fudbal se stalno menja i svi moraju da se prilagode. Igrači, treneri, uprave... Ko odbije - može da se pozdravi sa uspešnom karijerom!

Tako je spletom okolnosti i razvoja sporta "ugušena" mnogima omiljena pozicija u fudbalu - desetka. Neki od najslavnijih fudbalera svih vremena igrali su baš na tom mestu iza špica, a sada pa gotovo da ne postoji igrač za koga možemo da odgovara tom profilu.

Verovatno ste se prvo setili Mesuta Ozila čija karijera je u strmoglavom padu, a to je posledica njegove lenjosti, ali i promena u fudbalu koje su bile očekivane.

Davno je "desetka" Arsenala odigrala poslednji kvalitetan meč, sada je skroz sklonjen iz tima i nije bio na terenu od marta, a njegov nekadašnji trener Arsen Venger objasnio je u intervjuu za "BBC" zbog čega je daleko od starog nivoa.

"Ovo je prava šteta za njega...", kazao je Venger o "dragulju" kog je doveo iz Real Madrida.

"Ozil je u godinama kada njegov talenat najviše može da dođe do izražaja. I to je prava šteta za klub jer je Ozil neverovatan i kreativan talenat, posebno u poslednjoj trećini terena gde može da pošalje ubitačan pas napadačima".

Mladi trener Mikel Arteta, za koga Arsen Venger ima samo reči hvale, više koristi igrače koji igraju u međuprostoru, imaju bolje fizičke predispozicije i mogu da odgovore u presing zadacima.

"Takav je fudbal u ovom momentu", rekao je "Profesor".

"Stalno se igra kontrapresing, brza tranzicija i svi igraju isto. To je iz fudbala izbacilo igrače kao što je Ozil, ali da ne zaboravimo da je on sjajan igrač. Osvojo je Svetsko prvenstvo i igrao za Real Madrid. Pravio je rekorde po broju asistencija, pa morate da nađete način da ga ponovo uključite u tim", dodao je legendarni trener Arsenala.

Videćemo da li će ga možda Mikel Arteta poslušati ili će možda Arsenal na kraju konačno prodati Ozila u Aziju, gde ako ništa bar može dobro da naplati svoje ime.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.