GAZDA JE ISKREN

FUDBALERI SU PRECENJENA ROBA: Mogli su od nas da ga kupe za 10.000.000 evra, a prodali smo im ga za 40!

Autor Nebojša Marković

Kakav posao za klub...

Iza Porta je teška godina. Oni su prethodnu sezonu odigrali bez učešća u Ligi šampiona što je bio finansijski veliki udarac za klub, naročito zbog činjenice da je nakon toga stigla i pandemija korona virusa.

Ali njihov predsednik zanimljivom izjavom ističe da su velikom prodajom igrača uspele dosta toga da nadomeste.

Pinto da Košta, prvi čovek Porta, rekao je da su fudbaleri precenjeni i da je zbog toga njegov tim uspeo da od transfera ostvari profit od 126.000.000 evra!

"Evo, prema trenutnom stanju na tržištu, naš ceo tim vredi 76.000.000 evra, a ovog leta smo od prodaja zaradili čak 126.000.000 evra. Kako je to moguće? Jednostavno. To je samo  demonstracija koliko su fudbaleri precenjena roba", priča da Košta.

On je sve objasnio na primeru prodaje tinejdžera Fabija Silve, za kojeg se priča da je veliki talenat. Vulverhempton je za njega ovog leta platio 40.000.000 evra, iako uopšte nije morao da toliko preplaćuje igrača!?

“Fabio Silva je odličan posao za nas s ekonomske strane. Gledajte, on je imao otkupnu klauzulu od 10.000.000 evra, a Vulvsi su ga platili 40.000.000 evra! Zato nam je ta prodaja bila toliko važna", rekao je Pinto da Košta.

Zašto su Vulvsi onda toliko preplatili mladog fudbalera, to verovatno ima neke veze sa superagentom Žoržom Mendešom...

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.