Fudbal

Argentinac objavio da je kraj: Pablo Zabaleta završio karijeru - dugu 18 godina!

Autor Pavle Knežević

Povukao se prvi Argentinac sa 300 i više nastupa u engleskoj Premijer ligi

Argentinski fudbaler Pablo Zabaleta odlučio je da posle 18 završi igračku karijeru! Postao je prvi Argentinac sa više od 300 utakmica u Premijer ligi.

Osvojio je dve titule sa Mančester sitijem i FA Kup, kao i Kup kralja sa Espanjolom. Sa 35 godina nije previše star za moderni fudbal, ali je sada odlučio drugačije.

Zabaleta je u Evropu stigao 2008, kada je iz San Lorenca prešao u Espanjol u kom je proveo tri sezone.

Zatim odlazi u Mančester siti, čiji dres je nosio devet sezona i osvojio dve titule šampiona Engleske, FA kup, Liga kup i Superkup.

Poslednje tri sezone karijere proveo je u londonskom Vest Hemu. U dresu "čekićara" je postao prvi Argentinac u istoriji koji je odigrao više od 300 utakmica u Premier ligi.

"Posle 18 godina profesionalnog fudbala, doneo sam odluku da završim karijeru. Bile su to godine koje su mi ponudile šansu da uživam u jedinstvenim i nezaboravnim momentima. Zauvek ću biti zahvalan ljudima koji su delili sa mnom to putovanje. Klubovima, saigračima, trenerima i naravno mojoj porodici i prijateljima. Sa mnogo emocija ostavljam iza sebe jedno od mojih najboljih poglavlja života", napisao je Zabaleta na društvenim mrežama.

U dresu nacionalnog tima, 35-godišnji Zabaleta nastupio je 58 puta.

(Mondo.ba/agencije)