STARTNIH 11

OVO JE SASTAV ZVEZDE ZA DERBI: Stanković počinje sa 3 "bonus" igrača? Katai igra kao desetka!

Autor Milutin Vujičić

Postoji nekoliko dilema, ali deluje da je ovo derbi u kome će se Dejan Stanković osloniti na mlade snage...

Izvor: MN Press

Da se kojim slučajem 163. "večiti" derbi igrao prošlog vikenda Dejan Stanković imao bi slatke muke da li da u startnih 11 uvrsti Mirka Ivanića ili Gelora Kangu.

Možda i obojicu…

Ipak, jedino je sigurno da njih dvojica neće u nedelju (17.00) istrčati u Humsku pošto su zaraženi korona virusom, neće biti ni Ričmonda Boaćija koji je počeo da trenira, dok su svi ostali igrači na raspolaganju treneru Crvene zvezde.

Posle četiri meča s Partizanom u kojima nije postignut gol, dva sa "Misterom" na klupi, potrebno je pronaći dobitni tim koji će Zvezdi omogućiti nastavak pobedničkog niza u ligi.

Malih dilema ima, ali pokušaćemo da pretpostavimo kojih 11 će igrati derbi.

Na golu će naravno biti kapiten Milan Borjan, koji je branio na prethodnih deset duela Zvezde i Partizana, a u zadnjoj liniji ima određenih nepoznanica.

Kraj desne aut-linije je prva od nekoliko dilema, verovatnije je da će pre Marka Gobeljića zaigrati Milan Gajić koji je u nešto boljoj formi, dok je sa suprotne strane siguran Milan Rodić. Za štoperski par ima nekoliko kombinacija, ali deluje da Stanković sprema malo iznenađenje - u tandemu bi mogli da zaigraju iskusni Nemanja Milunović i mladi Strahinja Eraković.

I dalje nije naravno isključeno da zaigra Degenek, možda čak i umesto Milunovića, ali čini se da je došlo za "vatreno krštenje" štopera u kog Stanković veoma veruje i polaže velike nade.

Na pozicijama povučenijih veznih viđeni su Veljko Nikolić i Seku Sanogo, dok će ofanzivnije uloge imati Aleksandar Katai, El Fardu Ben i Željko Gavrić.

Izvor: MN Press

Upravo je iznad Gavrića bio upitnik, samo zbog povrede koju je zadobio dok je igrao za mladu reprezentaciju, ali deluje da će mladi krilni fudbaler biti spreman da počne derbi od starta, dok je rezervna opcija bio Spiridonović.

Za sada izgleda da će se Stanković odlučiti za tri "bonusa" od početka meča.

Ostaje još da vidimo u kom rasporedu će trojica ofanzivaca Zvezde zaigrati, a najverovatnije je da po krilima igraju Gavrić i Ben, dok bi ovoga puta Katai igrao "desetku".

U napadu je možda i najmanja dilema jer se Dijego Falćineli, strelac pet golova na poslednja četiri meča, biti jedna od glavnih uzdanica Crvene zvezde.

Dakle, da rezimiramo, ovo je sastav Zvezde koji se očekuje u nedelju: Borjan - Gajić, Milunović, Eraković, Rodić - Sanogo, Nikolić - Ben, Katai, Gavrić - Falćineli.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.