Minimalac

ZVEZDA GLEDALA REZERVISTE DORTMUNDA: Holand i Rojs pobedili Hofenhajm!

Autor Dušan Ninković

Hofenhajm će nakon prvenstvenog poraza ugostiti srpskog šampiona.

Crvena zvezda će gostovati Hofenhajmu u prvom kolu grupne faze Lige Evrope, a nemački tim nije napravio dobru uvertiru pred taj susret. Na svom terenu su poraženi od Borusije iz Dortmunda.

Meč su odlučili rezervisti žuto-crnog tima, Erling Holand i Marko Rojs, koji su zajedno ušli u igru.

HOFENHAJM - BORUSIJA DORTMUND 0:1 (0:0)

Kada se pogleda startna postava Hofenhajma, ali i formacija u kojoj su igrali, čini se da je Sebastijan Henes kombinovao pred evropske izazove. Na klupi su ostali Baumgartlinger i Dabur, koji bi mogli da budu u startnoj postavi protiv Zvezde, a sa klupe je ušao i Rajan Sesenjon, mladi fudbaler.

Evidentno je bilo odsustvo Andreja Kramarića, prve zvezde tima i najboljeg strelca Budneslige do ovog kola. Hrvat je postigao šest golova u prve tri runde, ali je ''pokupio'' korona virus na okupljanju reprezentacije, pa je kao i još dvojica saigrača trenutno u izolaciji.

Prelomni trenutak meča bio je 64. minut, kada je Lusijen Favr poslao na teren Holanda i Rojsa, a njihov dvojica kombinacijom samo nekoliko minuta kasnije rešili pitanje pobednika. Majstorija Norvežanina i realizacija Nemca su bile dovoljne za pobedu.

Najbolje prilike za Hofenhajm propustio je Mijat Gaćinović, još u ranoj fazi meča. Srpski fudbaler je bio starter, dva puta se odlično ubacivao u kazneni prostor gostiju, ali nije uspevao da savlada golmana Hica.

Crvena zvezda će sigurno narednih dana detaljno gledati ovaj meč u kom je Hofenhajm bio gotovo ravnopravan rival ekipi koja je na papiru bila favorit. 

Hofenhajm: Bauman - Poš (od 79. Grilitš), Vogt, Akpoguma - Radi, Gaćinović (od 60. Brun Larsen), Samaseku, Gejger, Skov (od 79. Sesenjon) - Belfodil (od 60. Baumgartlinger), Bebou (od 79. Dabur)

Borusija Dortmund: Hic - Pišček (od 21. Dilejni), Humels, Džan - Menije (od 75. Gereiro), Daud (od 75. Belingem), Vicel, Paslak - Brandt (od 64. Holand), Rejna - Sančo (od 64. Rojs)

Bundesliga, 4. kolo

Augzburg – Lajpcig 0:2 (0:1)
/Anhelino 45, Poulsen 66/

Frajburg – Verder 1:1 (1:1)
/Linhart 16 – Fulkrug 25/

Herta – Štutgart 0:2 (0:1)
/Kempf 9, Kastro 68/

Hofenhajm – Borusija Dortmund 0:1 (0:0)
/Rojs 76/

Majnc – Bajer 0:1 (0:1)
/Alario 30/

Arminija – Bajern 18.30

Borusija Menhengladbah – Vofsburg

Nedelja

Keln – Ajntraht 15.30
Šalke – Union Berlin 18.00

TABELA: Lajpcig 10, Borusija Dortmund 9, Štutgart 7, Ajntraht (-1) 7, Augzburg 7, Verder 7, Bajern (-1) 6, Hofenhajm 6, Bajer 6, Frajburg 5, Union (-1) 4, Arminija (-a) 4, Borusija Menhengladbah (-1) 4 , Volfsburg (-1) 3, Herta 3, Keln (-1) 0, Majnc 0, Šalke (-1) 0

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.