SJAJNI IGRAČI

ONI NISU MEĐU NAJBOLJIMA SVIH VREMENA: "Frans Fudbal" je izostavio BRUTALNA imena, da li je to greška?

Autor Nebojša Marković

O ovome se priča nakon što su svi nominovani obelodanjeni.

Ove godine "Frans Fudbal" neće dodeljivati Zlatnu loptu za najboljeg fudbalera sveta u 2020. godini, ali hoće drugu nagradu - idealan tim svih vremena!

Ipak, da je ovo težak zadatak pokazuje da je među nominacijama samo 110 fudbalera iz istorije fudbala, a mnoge velike zvezde nisu pronašle svoje mesto.

"Frans Fudbal" je odlučio da za svaku od 11 pozicija nominuje po 10 igrača, pre nego što izabere idealan tim u formaciji 3-4-3.

Među nominovanima je i jedan predstavnik Srbije - Dragan Džajić.

Ipak, španska "Marka" je napravila listu svih onih igrača koji su mogli da se nađu među nominovanima, a nisu.

Među njim je i čak 12 igrača koje je sam "Frans Fudbal" proglasio za najbolje, dodelivši im svojevremeno Zlatnu loptu. To su Omar Sivori, Denis Lo, Florijan Albert, Alan Simonsen, Paolo Rosi, Igor Belanov, Žan-Pjer Papen, Majkl Oven, Pavel Nedved, Andrej Ševčenko, Kaka i Luka Modrić.

Među igračima koje "Marka" takođe spominje da nisu na listi su i Karles Pujol, Raul Gonzalez, Fransisko Hento, Fernando Tores, Oliver Kan, Dani Alves, Gabrijel Batistuta, David Vilja, Havijer Zaneti, Ugo Sančes, Dijego Forlan, Falkao...

Neka od ovih imena su, ipak, očekivano izostavljena, imajući u vidu koliko je malo nominovanih i da će samo 11 igrača moći da se zovu članom najboljeg tima svih vremena.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.