ovo je bilo sigurno

NEMA RONALDA? NEMA PROBLEMA! Juventus siguran u Kijevu, Morata zamenio Kristijana

Autor Pavle Knežević

Odličan početak "stare dame" u Ligi šampiona

Bez Kristijana Ronalda, ali sa navijačima, Juventus je u Kijevu sigurno pobedio Dinamo 2:0 i tako pobedom počeo ovosezonski ciklus Lige šampiona.

Junak "stare dame" bio je dvostruki strelac Alvaro Morata, koji je golove postigao u 46. i 84. minutu i tako nadomestio izostanak zaraženog Kristijana Ronalda, koji je i dalje u karantinu.

Naravno, nije samo najveća fudbalska zvezda današnjice izostao. Matejs de Liht je povređen, Paulo Dibala nije spreman, tako da je Andrea Pirlo malo kombinovao tim. Dodatni problem je izbio u 19. minutu kada se povredio Kjelini, pa je trener morao iznuđeno da menja.

No, ispostavilo se da je to problem bio samo na papiru, jer je Juventus dominirao tokom većeg dela meča, a ova pobeda mu je svakako važna posle neželjenog starta u Seriji A.

Juventus je poveo početkom drugog poluvremena. Kijeza je "promešao" na levoj strani šesnaesterca, dodao Remziju, koji je petom vratio loptu unazad, odakle je Kuluševski šutirao, ali je Heorhij Bušćan odbranio, samo da bi na taj odbitak naleteo Morata za 1:0.

Posle toga smo videli dobro poznati italijanski recept: obaranje tempa uz snažnu odbranu i kontrolu meča. Ipak, u finišu je Kvadrado ostao sam na desnom krilu, mirno zavio "kiflu" u šesnasterac, a Morata se samo poklonio za 2:0.

U drugom od prva dva meča, Briž je (neočekivano) slavio u gostima protiv Zenita 2:1, a dao je sva tri gola i sva tri su viđena u drugom poluvremenu.

Briž je poveo golom Denisa u 63. minutu, a u 74. je Horvat postigao autogol. Imao je Zenit ozbiljnu šansu preko Mostova, a onda je usledio šok, jer je u trećem minutu nadoknade De Ketelare doneo Belgijancima velika tri boda.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.