KO ĆE IGRATI?

ERAKOVIĆ ILI MILUNOVIĆ PROTIV HOFENHAJMA? "Deda" se oglasio pred duel u Ligi Evrope!

Autor Milutin Vujičić

"Profesionalci smo i znamo šta se od nas očekuje".

Izvor: MN Press

Crvena zvezda doputovala je u Karlsrue sa 23 fudbalera od kojih će Dejan Stanković izabrati samo 11 za start duela protiv Hofenhajma (četvrtak, 21.00).

I dalje postoji nekoliko dilema, posebno nakon "večitog" derbija, a jedno od najvećih je ko će činiti štoperski tandem u prvom kolu Lige Evrope. Mnogo kombinacija viđeno je tokom ove sezone, a deluje da je najstabilniji Miloš Degenek.

Uz njega je igrao Nemanja Milunović, u derbiju smo videli mladog Strahinju Erakovića, dok šansu čeka i Radovan Pankov koji je igrao u poslednjem susretu u Ligi Evrope.

"Dedu", kako glasi nadimak iskusnog Milunovića, to ne opterećuje pred susret u Sinshajmu.

"Kao što svi navijači Crvene zvezde i oni kojima je crveno-bela boja u srcu željno isčekuju sutrašnju utakmicu, tako i mi igrači jedva čekamo da počne meč. Mi živimo za ta evropska takmičenja i sa nestrpljenjem čekamo da počne prva utakmica u grupi. Protivnik je jak, ali verujemo u pozitivan rezultat", kazao je Milunović za zvanični sajt Crvene zvezde.

Poručuje centralni bek da će Zvezdi nedostajati Gelor Kanga, Mirko Ivanić i Ričmond Boaći, ali da su oni "profesionalci i da znaju šta se očekuje".

"Takođe, navijači nam veoma nedostaju, jer sve utakmice bez publike podsećaju na mali fudbal sa drugarima. Znamo da su svi zvezdaši uz nas, pored malih ekrana i normalno da želimo njihovu podršku svakodnevno".

Odbrana se ove sezone pokazala kao veoma pouzdana, a Milunović je iskoristio šansu i da pohvali mlade fudbalere od kojih su očekivanja navijača velika. Možda nisu blistali u "večitom" derbiju, ali budućnost je pred njima.

­"Raduje me činjenica da nismo izgubili u domaćem šampionatu, kao i celu ekipu. Primili smo do sada četiri gola u Superligi, a nadam se da ćemo tako nastaviti i na evropskoj sceni. Pohvalio bih mlade fudbalere, koji svaki dan kako na treninzima tako i na utakmicama, pokazuju da su budućnost Crvene zvezde. Zaslužuju reči hvale prvenstveno kao ličnosti, a onda i kao fudbaleri. MIslim da je vreme ispred njih, treba da nastave u istom ritmu i ostvariće sve što požele", zaključio je štoper Zvezde.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.